martie 2015
Hope Concert, 2015
Pe 18 martie 2015, Ateneul Român va fi centrul generozităţii: Hope and Homes for Children România organizează cea de-a treia ediţie a concertului caritabil dedicat copiilor fără familie sau aflaţi în pericol de abandon. Vă prezentăm gândurile artiştilor care vor susţine Hope Concert - unul dintre cele mai frumoase evenimente ale primăverii.

Marin Cazacu - violoncelist, profesor, fondator al Ansamblului Violoncellissimo, a Orchestrei Române de Tineret şi a altor proiecte muzical-artistice


Condus de maestrul Marin Cazacu, Violoncellissimo este unul dintre cele mai iubite ansambluri camerale româneşti din ultimii 15 ani.

În 2008 Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violoncelişti au urcat pe scena Ateneului Român, iar în 2013, Marin Cazacu a reuşit să aducă 100 de violoncelişti pe aceeaşi celebră scenă, realizând veritabile momente demne de Cartea Recordurilor. Din România, Violoncellissimo devine parte din familia HHC.

Pe lângă activitatea sa concertistică impresionantă, Marin Cazacu este creatorul noii şcoli de violoncel. A îmbinat cu succes activitatea artistică cu cea de pedagog, dar şi de manager artistic. Este creatorul Orchestrei Naţionale de tineret şi director artistic al acestui prestigios ansamblu, organizator al unor evenimente muzicale remarcabile, precum Festivalul Enescu şi Muzica Lumii.

Peste jumătate din viaţa mea am lucrat cu copii: elevi, studenţi, muzicieni din ţara şi din străinătate. Relaţia cu sufletele tinere reprezintă mare parte din activitatea mea, aşa că era absolut normal să mă alătur unui proiect muzical care este dedicat copiilor vulnerabili. Copilăria este un moment magic al existenţei noastre, dar poate fi şi o rană de nevindecat, dacă în acele momente nu primim cel mai important dintre daruri: cel al iubirii. Violoncellissimo este o declaraţie de dragoste pentru instrumentul pe care îl iubesc atât de mult, pentru tinerii talentaţi, pentru speranţa că lumea aceasta va putea fi mai bună, dacă încurajăm şi protejăm copiii, copilăria, talentul şi frumuseţea.


Biletele la Hope Concert 2015 se pot cumpăra de pe www.hopeconcert.org, www.bilete.ro sau www.ove.ro. Mai multe detalii aici.

Cu: Andrei Licareţ (pian), Ansamblul Violoncellissimo, Mircea Tiberian (pian) şi Nadia Trohin (voce)

1 comentariu

  • Multumesc, Agenda LiterNet :)
    Mih, 10.03.2015, 11:24

    http://youtu.be/IamgIMGHJDw

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus