Producţiile teatrale selecţionate în Reflex3 nu sunt multe, dar fiecare spectacol reprezintă un punct de iradiere a unui anumit fel de a face teatru contemporan. Spectacole care reduc la esenţă probleme complexe şi presante ale timpului nostru, text clasic în viziuni regizorale contemporane; spectacol-fenomen teatral, cu carieră internaţională; spectacol-magie teatrală; spectacol-teatru total, spectacol-oglindă şi spectacol-protest despre absurdităţile lumii în care trăim şi despre sluţenia din sufletele noastre; spectacol-călătorie prin diverse culturi ale lumii; spectacol-feerie, despre fragila graniţă dintre vis şi realitate; spectacol de operă, o ludică şi ingenioasă mixtură de genuri artistice, care se transformă într-un puternic teatru politic.
Această ofertă de spectacole invitate, din Europa şi din ţară, este completată, ca şi la ediţiile precedente ale Reflexului, cu producţii din Sf. Gheorghe, secţiune prin care dorim să promovăm ofertele artistice ale teatrelor din oraşul gazdă şi să le confruntăm cu criteriile de valoare ale criticilor şi oamenilor de teatru din ţară şi străinătate.
Portretul Reflexului3 se conturează din PUNCTUL său de pornire
Dacă pe 16 martie 2012, Reflex2 a fost deschis de un concert excepţional Balanescu Quartet, PUNCTUL DE PORNIRE al Reflexului3, din 18 martie 2015, va aparţine tot unui prestigios cvartet, radio.string.quartet.vienna, care a devenit celebru în lumea internaţională a jazzului prin interpretări inedite ale pieselor legendarului compozitor şi cântăreţ John McLaughlin. Motivele pentru care Reflex3. va fi deschis de concertul extraordinar al cvartetului vienez nu ţin de multele PUNCTE din denumirea acestei formaţii, ci de faptul că partiturile şi concertele sale sunt un PUNCT DE ÎNTÂLNIRE între cele mai diverse stiluri şi genuri muzicale - de la jazz şi muzică clasică, până la folk, rock şi muzică pop. Tot aşa se doreşte a fi şi Reflex3 - un PUNCT DE ÎNTÂLNIRE între diverse stiluri şi voci din lumea teatrală şi artistică contemporană.
Până la Reflexul3 din spaţiul real, din 18-31 martie 2015, vă invităm la o călătorie prin cel virtual!
Reflexul virtual este un spaţiu de documentare care reuneşte trei pagini web distincte, cu un design personalizat pentru fiecare dintre cele trei Reflexe, în acord cu simbolistica şi conţinutul ideatic pe care Primul, Al Doilea şi Al Treilea Reflex şi-au propus să le pună în circulaţie. Site-ul a fost lansat odată cu prima ediţie a Festivalului, este conceput în trei limbi, - română, maghiară şi engleză - , iar toate cele trei variante - din 2009, 2012 şi 2015 - au în comun preocuparea de a cultiva atmosfera de intimitate din spaţiul real al Reflexului şi de a valorifica în mod creativ standardele web, devenind, la rândul lor, un proiect virtual cu identitate.
Deschideţi pagina Reflexului3 virtual, bucuraţi-vă de răgazul reflexiei în intimitatea paginilor sale, povestiţi mai departe şi reveniţi pe 18 martie 2015, în Reflexul3 din spaţiul real şi multicultural al Sfântului Gheorghe! http://reflexfest.ro/ro/
Directorul festivalului: László Bocsárdi
Producător: Teatrul Tamási Áron
Co-producători: Consiliul Local Sf. Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna
Sponsor principal: MOL-România
Sponsori: Combridge, OTP Bank, ICR
Parteneri din Sfântu Gheorghe: Casa cu ARCADE, Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană MAGMA, Ansamblul de Dans háromszék, M-Studio, Teatrul de Papuşi CIMBORÁK, Trupa OSONÓ, Şcoala POPULARĂ, Centrul de STUDII EUROPENE - Arcuş.