iulie 2015
Festivalul de scurtmetraje Filmul de Piatra, Piatra Neamţ, 2015
Festivalul Filmul de Piatra invită prietenii, cineaştii, cinefilii şi voluntarii să îşi deschidă caledarele şi să marcheze câteva date importante pentru starea de bine din această vară. Joi, 11 iunie 2015, se deschid apelurile pentru scurtmetraje şi pentru voluntari, cu termen limită în data de 2 iulie 2015.

Timp de trei săptămani, cineaştii îşi pot înscrie scurtmetrajele într-una din cele cinci categorii competiţionale: ficţiune, documentar, animaţie, experimental, videoclip.  Înscrierile se fac online, pe site-ul festivalului.


Filmul de Piatra este singurul festival de film dedicat exclusiv autorilor din România şi Republica Moldova, cu sau fără background academic specific.


Festivalul îşi continuă şi în acest an demersul de a susţine şi promova voluntariatul, iniţiativele independente şi implicarea comunităţii şi încurajează voluntarii să vină cu idei, să organizeze propriile acţiuni şi evenimente, să experimenteze şi să înveţe. Cei care îşi doresc să facă parte din această echipă sunt invitaţi să se înscrie ca voluntari pe site-ul festivalului.



Cu Filmul de Piatra urmărim trei scopuri principale: primul, să oferim tinerilor un eveniment pe care noi ni l-am fi dorit când eram adolescenţi, o platformă în care să se implice ca voluntari, să vină cu propriile proiecte, în final să înveţe lucruri noi şi să li se deschidă noi perspective de viitor; al doilea, să oferim tinerilor cineaşti un festival-experienţă, un puzzle de evenimente şi activităţi care să le inspire creativitatea şi să le lărgească orizonturile profesionale; iar al treilea, să reînviem publicul de cinema în Piatra Neamţ, dar şi să atragem cât mai mulţi cinefili din toată ţara, cu un eveniment complex într-un oraş cu mult potenţial, adesea insuficient exploatat. - Andrei Dăscălescu, directorul festivalului

Filmul de Piatra va avea loc în acest an între 27 şi 30 august 2015 la Piatra Neamţ şi între 5 şi 8 septembrie 2015, la Piatra Fântânele, în campusul Tăşuleasa Social. Festivalul îşi aşteaptă spectatorii în centrul oraşului, în vechiul cinematograf, dar şi pe vârf de munte şi în mijlocul naturii, la foc de tabără, cu un mix de concerte, petreceri, workshopuri şi, mai ales, scurtmetraje!

În perioada de înscrieri (11 iunie - 2 iulie 2015), Filmul de Piatra organizeaza un mini-turneu de evenimente cu proiecţii şi concerte: Bucureşti (11 iunie 2015), Timişoara (19 iunie 2015), Cluj (21 iunie 2015) şi un eveniment special, care marchează finalul perioadei de înscrieri, la Bucureşti, pe 2 iulie 2015, pe rooftop-ul Deschis Gastrobar (Splaiul Unirii 160), începând cu ora 20:00. Evenimentul va include o selecţie de scurtmetraje româneşti din ediţii anterioare ale festivalului Filmul de Piatra, precum şi un concert al trupei Karpov not Kasparov, urmat de o petrecere.

Mai multe detalii sunt pe site-ul festivalului şi pe pagina Facebook.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus