august 2015
Filmul de Piatra, festivalul care are loc de şapte ani în Piatra Neamţ, a anunţat rezultatele selecţiei de scurtmetraje pentru ediţia 2015.
 
Din 219 înscrieri primite, în competiţia Filmul de Piatra au rămas 46 de titluri, dintre care 40 din România şi şase din Republica Moldova. Astfel, 16 filme scurte vor concura la categoria ficţiune, nouă la documentar, cinci la animaţie, 10 la film experimental şi şase la videoclip.

"La Filmul de Piatra, arătăm filme proaspete, deştepte, cool, care să placă publicului. Nu căutăm perfecţiunea, căutăm mai degrabă potenţialul. Când facem selecţia, avem în minte şi publicul, dar şi cât de util ar fi festivalul pentru autorul filmului respectiv. Avem un istoric bogat, în care Filmul de Piatra a funcţionat ca rampă de lansare pentru mulţi tineri cineaşti şi iubitori ai filmului şi sperăm că festivalul va juca acest rol în continuare." - Andrei Dăscălescu, directorul festivalului.


În afara competiţiei, vor fi proiectate alte 22 de scurtmetraje, dintre care trei filme de ficţiune, nouă documentare, două animaţii şi opt filme experimentale.
 
Dintre titlurile selectate, 27 vor fi arătate în premieră la Filmul de Piatra. Mai multe detalii despre filmele din selecţie sunt pe site-ul festivalului, www.filmuldepiatra.ro.

Competiţia va fi jurizată de către Irina-Margareta Nistor, Andra Radu, Hypno, Cristi Mărculescu, Bogdan Şerban, şi Vlad Eftenie. Membru de onoare al juriului din 2015 este Victor Purice, directorul cinematografului Dacia din Piatra Neamţ.
 
A opta ediţie a festivalului îşi continuă demersul de susţinere a cinematografiei tinere din Romania şi Moldova, dar şi a spaţiilor în care publicul se poate bucura de filme. Astfel, toate fondurile strânse din biletele de o zi achiziţionate la festival vor reveni integral vechiului cinematograf din oraş, Cinema Dacia, spaţiu lăsat în paragină şi reanimat de festival şi de alte evenimente organizate de voluntarii Filmul de Piatra pe parcursul anului.

Festivalul va avea loc la Piatra Neamţ, între 27 şi 30 august 2015, şi va continua la Piatra Fântânele, în campusul Tăşuleasa Social, între 5 şi 8 septembrie 2015. Filmul de Piatra pregăteşte o întreagă experienţă, cu proiecţii de filme, evenimente, petreceri şi Shorts Day, Long Night, marele eveniment de pe varful muntelui Cozla, cu concerte Robin and the Backstabbers, Partizan, DJ-set-uri şi alte surprize care vor fi anunţate în curând. Un teaser, aici:

 
Mai multe detalii, pe site-ul www.filmuldepiatra.ro, pe pagina de Facebook a festivalului, precum şi pe pagina evenimentului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus