octombrie 2015
Vanilla Skype
După o serie de spectacole de teatru care au făcut istorie în ultimii ani, Teatrul Act propune un nou eveniment teatral, în co-productie cu Asociaţia T.E.T.A. - Vanilla Skype - o incursiune în fascinaţia poveştilor contemporane. Premiera spectacolului va avea loc pe 22 octombrie 2015 de la ora 19:00 şi 24 octombrie 2015 de la orele 16:00 şi 19:00, la Teatrul Act.

Vanilla Skype e o poveste-mozaic despre uriaşa putere a naraţiunii, şi despre completa neputinţă a naratorului. O neputinţă care, paradoxal, poate fi o mare bucurie. Patru actori stau de vorbă, via Internet, cu psihoterapeutul lor, plecat la un congres. Doi muncitori sunt într-o eternă pauză, joacă table şi cărţi, mănâncă, beau bere, desfăcând în bucăţele "gramatica" lumii şi a existenţei. Un detectiv din filmele anilor '40 nu mai înţelege nimic, deşi totul părea clar de la bun început. Patru actori merg la un casting. "Realităţile" tuturor se topesc, povestea spusă se amestecă lent cu cea gîndită, în aşa fel încît personajele aproape că nu mai contează. Din ele izvorăsc poveşti care plecă în lume, fiecare cu viaţa şi puterile sale nebănuite.

Această producţie reuneşte trei generaţii de actori şi aduce în peisajul cultural bucureştean o distribuţie care se bucură de participarea unora dintre cei mai importanţi actori de pe scena teatrală autohtonă ­ Marcel Iureş, Marius Manole, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu şi Vlad Zamfirescu cărora li se alătură mai tinerii Alexandru Ion, Mircea Postelnicu şi Vladimir Purdel.

Textul spectacolului, scris de Cătălin Ştefănescu, este gândit special pentru actorii din distribuţie, marcând astfel un aspect neglijat în cultura teatrală românească din prezent ­ strânsa colaborare dintre dramaturg şi actori.

Echipa spectacolului dă astfel o formă artistică unei colaborări începută în urmă cu aproape 10 ani ­ în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, festival ce a găzduit la cea de­a X­a ediţie premiera absolută a spectacolului Vanilla Skype, în faţa unui public de peste 500 de spectatori.

De asemenea, peste 600 de tineri studenţi ai Universitaţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" Bucureşti, ai Facultăţii de Litere, dar şi liceeni de la secţia de actorie ai Colegiului Naţional de Arte Dinu Lipatti au avut ocazia de a se bucura în luna septembrie 2015 de o serie de reprezentaţii gratuite ale spectacolului. Reprezentaţiile au fost organizate cu scopul de a le facilita întâlnirea cu un spectacol care îşi propune să ajute la formarea unor repere culturale solide în rândul tinerilor.

În atmosfera teatrală din România, Vanilla Skype e un proiect care reuneşte, din punct de vedere estetic, două direcţii aparent incompatibile. Pe de o parte, caracterul viu, experimental, al teatrului independent, pe de altă parte, experienţa şi valoarea actorilor care joacă şi pe scena teatrelor de repertoriu.

Biletele se găsesc la Teatrul Act.

Pentru mai multe informaţii şi rezervări puteţi contacta Teatrul Act la adresa de e­mail [email protected] sau la numerele de telefon 0723.10.31.03 / 021.310.31.03.
 
Vanilla Skype este o co­producţie a Teatrului Act şi asociaţiei T.E.T.A.
Proiect cultural co­finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
 
Proiect finanţat în cadrul programului cultural Eşti Bucureşti.
Sponsor principal: ExxonMobil
Powered by: eMAG
Susţinut de: HP, Gherasos, Crama la Salina
De: Cătălin Ştefănescu Regia: Cătălin Ştefănescu Cu: Marcel Iures, Marius Manole, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu, Alexandru Ion, Mircea Postelnicu, Vladimir Purdel

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus