decembrie 2015
Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film, 2015
Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film se va desfăşura în perioada 10-13 decembrie 2015 la Cinema Elvira Popescu din cadrul Institutului Francez.

Filmul Lolo, în regia lui Julie Delpy, actriţa cunoscută din trilogia Sunset, deschide Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film joi, 10 decembrie 2015, ora 20.00.

Violette se îndrăgosteşte de Jean-Rene însă Lolo, fiul de 19 ani al Violettei, face tot ce este posibil pentru ca cei doi să se despartă, iar această poveste de dragoste se dovedeşte a fi mult mai complicată decât pare la prima vedere.

Psihanalistul Andrea Sabbadini, directorul European Psychoanalytic Film Festival prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci, revine şi în acest 2015 la Bucureşti ca invitat special al evenimentului. Sabbadini va comenta împreună cu Directorul Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film, criticul de film Irina-Margareta Nistor, filmul Pop-Up în regia lui Stuart McBratney. La proiecţie vor fi prezenţi atât regizorul australian, cât şi actriţa Laura Vasiliu.

Filmul, o producţie Australia-România, prezentat în avanpremieră în România, este o comedie cu accente dramatice, ce urmăreşte trei poveşti întrepătrunse, cea a unui tată şomer, a unei imigrante din România şi a unui director de teatru care urmăreşte răzbunarea asupra unui critic.

Alte titluri prezentate în premieră la cea de-a patra ediţie a Festivalului:

Spotlight, în regia lui Tom McCarthy. Cu o distribuţie ce îi include pe Mark Ruffalo, Michael Keaton şi Rachel McAdams, filmul urmăreşte investigaţia făcută de un grup de jurnalişti de la ziarul The Boston Globe, între anii 2001 şi 2003, care a vizat deconspirarea cazurilor de abuz sexual asupra minorilor, din cadrul Bisericii Catolice.
Prezentat prin amabilitatea InterComFilm Distribution, în premieră în România.

Truth, povestea reală a scandalului de presă din 2004 în care a fost implicat canalul de ştiri CBS- scandalul a dezvăluit o serie de documente din anii '70 care ar fi demonstrat existenţa unor nereguli în modul în care George W. Bush şi-a îndeplinit serviciul în National Air Guard. Filmul regizat de James Vanderbilt, cu Cate Blanchett şi Robert Redford în rolurile principale, va închide Festivalul duminică, 13 decembrie 2015.
Prezentat prin amabilitatea Forum Film Romania, în premieră în România.

Programul Festivalului include o proiecţie specială a filmului Chuck Norris vs. Communism, regizat de Ilinca Călugăreanu- sâmbătă, 12 decembrie 2015, ora 20.30, prin amabilitatea HBO România, proiecţia filmului clasic al lui Fritz Lang - Metropolis, în versiunea "reconstruită şi restaurată", filme de desen animat pentru copii - Hotel Transilvania 2 şi Toto, Cocoşelul Cel Viteaz, precum şi o reprezentaţie a spectacolului Puzzle Suprarealist, realizat de trupa Foley'Ala, ce propune astfel un experiment de reconstruire a coloanei sonore pentru trei filme-reper ale avangardismului european în cinema, însoţit de intervenţiile în recitativ ale pasajelor extrase din schiţele scriitorului român de avangardă Urmuz, în lectura Irinei-Margareta Nistor.

Toate filmele prezentate în Festival vor fi urmate de discuţii moderate de către criticul de film şi Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, la care vor participa psihanalişti, regizori, producători, actori şi critici de film.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a cinematografului Elvira Popescu sau de pe site-ul www.eventbook.ro.

Programul integral al festivalului poate fi găsit aici.

Cea de a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film este organizată de Asociaţia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Uniunii Cineaştilor din România şi al Institutului Cultural Român şi având ca partener consultant Societatea Română de Psihanaliză.
Parteneri: TNT Romania, Hotel Ibis Gara de Nord, InterComFilm Distribution, Forum Film Romania, Freeman Entertainment, Design4U, Evergreen Concept, Film Festival, Taj Restaurant, Pub D'Eight, Shift
Maşina oficială a evenimentului: BMW
Cafeneaua oficială a evenimentului: The Coffee Factory.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus