ianuarie 2016
Teatrul de Comedie lansează o nouă ediţie a concursului COMEDIA ŢINE LA TINEri, proiect iniţiat de Teatrul de Comedie cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Clubul UNESCO Adolescenţii.

Dorim promovarea şi susţinerea tinerilor regizori de teatru, iar tinerei generaţii i se acordă astfel şansa să prezinte pe scena unui teatru profesionist proiecte independente. Ediţiile anterioare au lansat regizori de succes: Vlad Cristache, Alexandru Mîzgăreanu, Eugen Gyemant, Vladimir Anton.

Propunerile trebuie să cuprindă un text de comedie / satiră românească sau universală, care poate fi şi o adaptare sau o dramatizare după un text în proză. Cele mai bune proiecte premiate la concurs vor intra în producţie şi vor rămâne în repertoriul Teatrului de Comedie, la Sala Nouă, în stagiunea următoare.

Tinerii regizori până în 35 ani sunt rugaţi să depună la Teatrul de Comedie proiectele până la data de 30 aprilie 2016, urmând ca juriul să nominalizeze proiectele eligibile pentru concurs.

Proiectele propuse vor cuprinde:
textul ales;
conceptul regizoral;
schiţe decor şi costume;
distribuţia;
CV-ul regizorului;
o înregistrare video cu un spectacol / examen realizat anterior (este suficient şi un fragment relevant).

Atenţie! Textele de comedie nu trebuie să conţină limbaj licenţios.

Aşteptăm cu interes proiectele dumneavoastră!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus