Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Recviem

Vişniec şi Dabija, dublu atac de maestru la TNB - Recviem


ianuarie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă, vineri 22 ianuarie 2016, de la ora 20.00, pe scena Sălii Studio, premiera Recviem, una din piesele de mare impact din dramaturgia lui Matei Vişniec, în viziunea unuia dintre regizorii de vârf ai teatrului românesc, Alexandru Dabija.


Recviem e graniţa între istorie şi memorie unde moartea apare însufleţită de Morţii Patriei - demni sau nedemni - care îşi revendică răspicat drepturile de defilare la parada de întoarcere acasă. Sub atenta privire a generalului, ei se pregătesc pentru un marş triumfal, cu sute, mii şi sute de mii de... învinşi, după un lung război care, tristă parabolă a istoriei, pare să nu se fi sfârşit nici astăzi.


Şi... o luptă, interminabilă şi aceasta, pentru locul fruntaş, este plasată în craterul unei comedii negre şi reliefată cu mult umor de o distribuţie-eveniment. Tineri îndrăgiţi, din noua generaţie de actori ai TNB, Marius Rizea, Gavril Pătru, Ioan Andrei Ionescu, Afrodita Androne, Mihai Calotă se întâlnesc cu mai tinerii lor colegi, pe care-i veţi descoperi, sau redescoperi cu încântare, în acest spectacol: Mihai Munteniţă, Lucian Iftime, Cristian Bota, Nicholas Caţianis, Eduard Cârlan, Sorin Dobrin, Ştefan Huluba, Emilian Mârnea, Mihai Niţă, Mihai Niţu, Vladimir Purdel, Andrei Redinciuc, Alec Secăreanu, Andrei Seuşan, Ionuţ Toader, Alexandru Voicu.

Cântecele Adei Milea, scenografia Irinei Moscu şi coregrafia lui Florin Fieroiu întregesc o viziune regizorală pe care o veţi purta cu dumneavoastră acasă, ca pe un trofeu de preţ.


Dabija priveşte moartea aşa cum priveşte viaţa - sau istoria marcată de războaie, ori bântuită de spectrul comunismului - cu o detaşare lucidă, cu umor crud şi agresiv până la visceral. Plasticitatea textului lui Vişniec îi hrăneşte voluptatea grotescului şi-i dă motiv în plus să demonstreze absurdul unei existenţe în care cu toţii vom păşi, negreşit.


Vă invităm să nu rataţi noua premieră a Teatrului Naţional din Bucureşti cu Recviem, o parabolă cu haz şi ironie despre război, despre moarte şi "viaţa" din ea!
 Toate articolele despre Recviem


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Păi, despre ce fel de teatru vorbim noi aici, domnule? - Recviem, Mihai Brezeanu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer