februarie 2016
Concursuri
Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai invită liceenii şi tinerii absolvenţi de liceu, cu vârste între 16 şi 20 de ani, pasionaţi de teatru, doritori să scrie despre şi pentru artele spectacolului, să participe la prima ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie şi Publicistică Teatrală "ProScenium". Cei interesaţi pot alege dintre cele două secţiuni, una dedicată dramaturgiei, iar cealaltă publicisticii de specialitate, sau pot concura la ambele. Principala condiţie este ca textele să fie originale şi nepublicate anterior.

La prima secţiune, participanţii vor trimite o piesă de maximum 30 de pagini, care să nu fi fost niciodată publicată sau jucată pe o scenă profesionistă. La cea de-a doua, concurenţii vor trimite o cronică sau un eseu analitic, de 2.000-3.000 de cuvinte, despre un spectacol vizionat. Câştigătorii premiului I de la fiecare secţiune vor fi recompensaţi cu 1.000 de lei, iar piesa câştigătoare va fi montată sub formă de spectacol lectură; cei clasaţi pe locul II vor primi un voucher de cărţi în valoare de 500 de lei.

Juriul este format din specialişti în artele spectacolului, cu o experienţă profesională considerabilă.

Concursul "ProScenium" a fost iniţiat din dorinţa organizatorilor de a încuraja tinerii cu aptitudini în domeniu să îşi valorifice talentul şi să îşi exerseze spiritul critic, dar şi pentru a-i promova pe aceştia, stimulându-i astfel să se implice şi ulterior în viaţa teatrală românească. Tocmai din acest motiv, cele mai interesante scrieri vor fi antologate într-un volum publicat de editura LiterNet.

Până pe 30 aprilie 2016, doritorii pot expedia textele, în format PDF, pe adresa [email protected], sau prin poştă, pe adresa Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Teatru şi Televiziune, Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 4, sala 12, cu menţiunea "Pentru concursul ProScenium".

Pentru detalii suplimentare:
Asist. drd. Ivona Vîstraş
Tel: 0264-450155
E-mail: [email protected]
www.teatrologie.ro/concurs

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus