martie 2016
Festivalul naţional de arte pentru liceeni Florian Pittiş, 2016
Trupa de teatru "AS" şi Consiliul Elevilor Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" invită liceenii pasionaţi de teatru şi muzică să se înscrie la un concurs naţional în memoria lăzăristului Florian Pittiş.

Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni "Florian Pittiş" îşi deschide porţile în luna mai 2016 pentru cea de-a noua ediţie la Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra" din Bucureşti, datele exacte fiind anunţate ulterior în funcţie de programul teatrului.

Până acum, festivalul s-a bucurat de prezenţa în juriu a unor personalităţi marcante din domeniul muzicii şi al teatrului precum: Daniela Nane, Mircea Rusu, Mariana Mihuţ, Anca Sigartău, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Mihai Gruia Sandu, Gelu Colceag, Virgil Ianţu, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Adrian Despot, preşedintele de onoare al juriului fiind Anda Pittiş.

Festivalul este organizat în două secţiuni şi are o durată de 3 zile:
Secţiunea I - muzică;
Secţiunea a II-a - teatru;
Gala şi festivitatea de premiere.

Pe lângă festivalul propriu-zis, vor exista şi ateliere de lucru / creaţie susţinute de profesionişti în domeniu, actori ai teatrului "Lucia Sturdza Bulandra" şi muzicieni. În anii trecuţi, concurenţii au participat la ateliere susţinute de Oana Pellea şi Tudor Chirilă. În plus, ocazia tinerilor de a interpreta pe scena unde au debutat mari nume ale teatrului românesc întregeşte experienţa oferită de acest festival.

Înscrierile la festival se fac până pe 8 aprilie 2016, pe baza următoarelor documente:

1. Pentru secţiunea teatru - o înregistrare video pe suport CD / DVD a spectacolului. Pentru secţiunea muzică - o înregistrarea video sau audio a pieselor.
2. Un C.V. al trupei , care trebuie sã conţină:
- lista cu distribuţia în ordinea intrării în scenă / membrii trupei;
- numele coordonatorului / coordonatorilor;
- prezentarea trupei (scurt istoric, participări la festivaluri).;
- datele de contact ale coordonatorului (e-mail, telefon).
3. Copii xerox după prima pagină a carnetului de elev vizat pe anul şcolar 2015-2016 pentru fiecare elev participant la festival.

Toate documente de înscriere, în format fizic, se depun direct sau se trimit prin poştă la Secretariatul Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" (Bulevardul Regina Elisabeta nr.48, sector 5, Bucureşti). Acestea pot fi trimise şi prin email la [email protected]. Materialele vor fi analizate de către o comisie de specialitate, care va selecta trupele ce se vor prezenta în cadrul Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni "Florian Pittiş".

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior din Bucureşti. La secţiunea muzică, trupa câştigătoare va susţine un recital în cadrul Festivalului «Folk You - Florian Pittiş», Vama Veche.

Pentru consultarea regulamentului, cât şi a altor detalii vă rugăm accesaţi site-ul www.trupaas.ro.

Preşedintele festivalului, Director Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr": Prof. Victor Ioan Nicolae
Biroul PR&Comunicare: Teodora Agarici, 0743.14.00.28; E-mail: [email protected]