Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Concursuri

Şase piese finaliste în cadrul concursului Teatrului Excelsior - New Drama, 2016


martie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Teatrul Excelsior are plăcerea să anunţe numele foarte tinerilor dramaturgi, finalişti în cadrul celei de a doua ediţii a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA. Înscrierile pentru această ediţie a concursului au însumat un număr de 70 de piese din 38 de oraşe, sate şi comune din întreaga ţară.

Pentru că piesele scrise de finalişti au avut valori apropiate, remarcându-se şi prin diversitate, de data aceasta s-a hotărât menţinerea în competiţie a şapte dintre acestea. Cei şapte adolescenţi care vor trece în următoarea etapă a proiectului New Drama sunt:
Lucia Axani (Bucureşti, 17 ani) - piesa Eram nişte vise
Bogdan Capşa (Iaşi, 18 ani) - piesa Salesman
Flavia Cecălaca (Turda, jud. Cluj, 17 ani) - piesa Cinci ani în cinci minute
Elisa-Emanuela Onofrei (com. Floreşti, jud. Cluj, 17 ani) - piesa Mama, maestra păpuşilor
Iustina Mihai (Bucureşti, 15 ani) - piesa Blestemul diamantului
Eduard-Valentin Ghidici (Bucureşti, 17 ani) - piesa Sfârşitul jocului
Alexandra Ştefan (Feteşti-Gară, jud. Ialomiţa, 17 ani) - piesa Dragă Jolene

Cele şapte piese finaliste urmează să fie pe larg analizate, fiecare reprezentând un studiu de caz în cadrul atelierului de scriere dramatică. Atelierul se va desfăşura în perioada 1-3 aprilie 2016, la sediul Teatrului Excelsior, şi va fi coordonat de conf. univ. dr. Ana-Maria Nistor, cadru didactic la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti, unde predă Istoria teatrului universal şi un curs unic în ţară de playwriting şi analiza textului dramatic. După cele 3 zile de lucru intensiv, dramaturgii adolescenţi vor avea la dispoziţie 6 săptămâni pentru a rescrie piesele pe baza feedback-ului acumulat în cadrul atelierului.

A doua etapă New Drama se va încheia cu o serie de spectacole-lectură, bazate pe cele 7 piese finaliste. Spectacolele vor avea loc la Teatrul Excelsior, la începutul lunii iunie 2016, când un juriu de specialitate va desemna piesa câştigătoare, care va fi montată la Teatrul Excelsior, premiera fiind programată pentru finalul lunii iunie 2016.

A doua ediţie New Drama a fost lansată în decembrie 2015 şi se desfăşoară în două etape: 1. selecţie şi training; 2. spectacole-lectură şi montare piesă câştigătoare la Teatrul Excelsior. Proiectul vizează tinerii pasionaţi de teatru, adolescenţii cu vârsta între 14 şi 18 ani, încurajându-i să îşi dezvolte imaginaţia prin însuşirea şi dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

New Drama - concurs de dramaturgie pentru adolescenţi este primul proiect din cadrul programului Excelsior Educaţional, care are ca obiectiv folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii (prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii şi adolescenţi).

Piesa câştigătoare a primei ediţii New Drama - concurs de dramaturgie pentru adolescenţi, a fost Jocul de-a teatrul de Georgiana Barcan (Bacău, 17 ani)

Teatrul Excelsior doreşte să mulţumească Ministerului Educaţiei Naţionale pentru susţinerea acordată organizării primei ediţii New Drama, prin implicarea instituţiilor de învăţământ din întreaga ţară în promovarea concursului în rândul elevilor adolescenţi pasionaţi de teatru. Toate articolele despre Concursuri


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Concurs de dramaturgie MIC-RO Laborator de creaţie teatrală pentru tineri autori, Comunicat de presă
 Încep înscrierile la Concursul de Comedie Românească şi Comedia ţine la TINEri, 2018, Comunicat de presă
 Call de proiecte - Boiling Point, 2017-2018, Comunicat de presă
 Anima pentru societate 3 - Concurs de proiecte la teatrul Arte dell' Anima, ediţia a III-a, Comunicat de presă
 Începe NEW DRAMA, ediţia 2017, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Concursuri


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer