aprilie 2016
Hope Concert, 2016
Duminică, 10 aprilie 2016, Ateneul Român va găzdui cea de-a patra ediţie a Hope Concert, evenimentul cultural şi caritabil organizat de Fundaţia Hope and Homes for Children România. Concertul, ale cărui bilete s-au epuizat încă din luna martie 2016, va fi prezentat de Amalia Enache, jurnalist PRO TV, alături de Dragoş Bucurenci, purtătorul de cuvânt al organizaţiei. La eveniment au confirmat participarea premierul Dacian Cioloş, prinţesa Marina Sturdza, preşedinte onorific al Hope and Homes for Children, precum şi alte numeroase personalităţi, care au ales să îşi arate astfel sprijinul pentru cei mai vulnerabili copii din România.

Amalia Enache este ambasador Hope and Homes for Children România de şase ani, perioadă în care a cunoscut zeci de copii şi familii care au beneficiat de pe urma programelor organizaţiei şi a văzut schimbarea din vieţile lor. Implicându-se activ, Amalia, atât ca jurnalist, cât şi ca reprezentant al Hope and Homes for Children, contribuie la îndeplinirea misiunii organizaţiei: închiderea instituţiilor de tip vechi din România şi înlocuirea acestora cu un sistem bazat pe conceptul familial, la care se adaugă prevenirea separării copilului de familie. Toate acestea pentru că ataşamentul, atenţia individuală, iubirea şi stimularea sunt esenţiale pentru fiecare copil.

"Mă doare fiecare strigăt disperat şi mă întristează că oamenii vulnerabili din România speră doar la sprijin punctual, vreo pilă, vreo mediatizare, vreo campanie de salvare. Implicarea alături de Hope and Homes for Children România, o fundaţie care schimbă un întreg sistem de protecţie a copilului, mă face să mă simt şi eu de folos într-un domeniu în care, ca jurnalist, am tot observat în ultimii 20 de ani o nevoie acută de schimbări fundamentale. Experienţa m-a învăţat că se poate schimba din temelii orice realitate care, deşi cu multe probleme, pare de neclintit", a declarat Amalia Enache.

"Căminele de copii nu dispar doar pentru că noi refuzăm să ne gândim la ele. Ele dispar pentru că nişte oameni încăpăţânaţi ca cei de la Fundaţia Hope and Homes for Children refuză, de 18 ani, să accepte că un copil poate fi crescut într-o astfel de instituţie", a spus Dragoş Bucurenci, purtător de cuvânt al organizaţiei, care se va afla alături de Amalia Enache pe scena Ateneului Român, în calitate de prezentator al Hope Concert.


Într-o alăturare inedită, Hope Concert aduce pe aceeaşi scenă muzica clasică, ritmurile pop şi teatrul, apropiind astfel lumea copiilor care au nevoie de dragostea unei familii de cea a oamenilor care pot ajuta ca acest vis să devină realitate. Pe scena Hope Concert vor urca violonistul Alexandru Tomescu - ambasador Hope and Homes for Children, soprana Irina Iordăchescu, soliştii Dan Bittman, Paula Seling şi Feli, pianistul Andrei Licareţ şi actorul Marius Manole, alături de Ansamblul Violoncellissimo, condus de Marin Cazacu. Compozitorii Dan Dediu şi Cătălin Creţu au reorchestrat piesele muzicale din program într-o manieră inedită, adaptată pentru orchestra de violoncele.

Spectacolul din interiorul Ateneului va fi completat de un performance de street art al cărui protagonişti vor fi copiii de la Centrul de Plasament Pinocchio din Sectorul 3 şi grafferii de la Sweet Damage Crew. Sâmbătă, 9 aprilie, copiii vor deveni mici artişti şi vor desena pe panouri special amenajate în faţa acestei clădiri emblematice din Capitală, sub îndrumarea celebrilor grafferi, iar desenele lor vor înfrumuseţa cele două case de tip familial ce urmează să fie deschise pentru ei în Bucureşti de Hope and Homes for Children în 2016.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Filarmonicii "George Enescu" şi al Quartz Media Production. Susţinător principal al evenimentului: Kaufland România.
Parteneri strategici: BRD Groupe Société Générale şi ARVAL BNP Paribas Group.
Partener media principal: PRO TV.
Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Muzical.
Eveniment susţinut de: Adevărul, FIVE'S, Sansha, Gitana, Aqua Carpatica.
Parteneri media: Itsy Bitsy, Men's Health, Esquire, Kooperativa 2.0, Observator Cultural, Q Magazine, Parents, Caţavencii, Marie Claire, Nine O'Clock, News.ro, VIP, Ziarul Metropolis, Actualitatea Muzicală, Tonica, The Institute, Societatea Muzicală, Acasă.ro, Decât O Revistă, Dilema Veche, HotNews.ro, CSR Media, Profit.ro, dela0.ro, Suntmămică.ro, Senso TV, Qbebe, Onlinegallery.ro, LiterNet, Tanănana, Cariere, Şapte Seri, Igloo, Mihaela Ivan, Societatesicultura.ro, Ziare.com, 9vremparinti.ro, Social Responsibility Magazine, Smart Woman, The Art of Living.

Pentru mai multe informaţii: Anamaria Bogdan, Hope and Homes for Children România, tel. 0799 830 651, email [email protected]

Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children România
(HHC România) activează în ţara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children România şi ale partenerilor săi, 5.542 de copii au fost scoşi din instituţii, 23.570 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.788 de copii au fost primiţi în centrele de zi, 664 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi 7.164 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizaţiei Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în ţara noastră. Mai multe informaţii la http://www.hhc.ro/.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus