mai 2016
Festivalul filmului european, 2016
Sîmbătă, 7 mai 2016, ora 20, Centrul Ceh (intrare liberă în limita locurilor disponibile)

Hamlet / Maxine Peake as Hamlet
Marea Britanie, 2015, 108 min, dramă

Regia: Margaret Williams, Sarah Frankcom
Scenariul după: William Shakespeare
Imaginea: Jonathan Keenan / Montajul: Steve Eveleigh / Muzica: Alex Baranowski
Cu: Maxine Peake, John Shrapnel, Barbara Marten
Produs de: Hamlet the Film


"Un triumf al reinvenţiei... intim şi intens... extraordinar de bun." (The Times)

"Maxine Peake atinge toate notele inteligenţei, intensităţii şi diversităţii portretizate în cele mai bune interpretări ale personajului Hamlet." (Financial Times)

Tânărul prinţ al Danemarcei se întoarce la curte, de la studii, şi descoperă nu doar că tatăl său a murit, ci şi că mama sa, Gertrude, s-a recăsătorit cu fratele acestuia, Claudius, unchiul lui Hamlet, care acum a ajuns rege. Când fantoma tatălui său îl vizitează pe zidurile castelului, cerându-i să-i răzbune moartea, Hamlet declanşează o serie de evenimente care conduc spre un deznodământ tragic.


Margaret Williams semnează regia de film. Este o foarte apreciată regizoare de film şi televiziune, cu multe producţii premiate. A realizat drame muzicale, documentare şi filme de muzică şi dans pentru BBC, Channel 4 şi pentru marele ecran. A adaptat cu succes piese de teatru pentru micul sau marele ecran, iar în portofoliul ei se regăseşte Written on Skin (Royal Opera House/BBC), producţie care a câştigat numeroase premii, printre care şi Diapason d'or şi prestigiosul Gramophone Contemporary Award.

Sarah Frankcom este regizorul de scenă al acestei producţii, care este prima sa experienţă cu un text de Shakespeare. Şi-a început cariera ca profesoară de teatru, apoi a devenit manager literar şi, din 2010, este directorul artistic al Royal Exchange Theatre. Spectacolele regizate de ea pot fi văzute la Teatrul Naţional, Bush Theatre, Soho Theatre şi pe alte scene londoneze.

Website: www.hamletthefilm.com
Facebook: www.facebook.com/MaxinePeakeHamlet

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus