mai 2016
Festivalul filmului european, 2016
Marţi, 10 mai 2016, ora 19, Spaţiul Cultural European (intrare liberă în limita locurilor disponibile)

Oikopedo 12 / Lotul 12 / Home Sweet Home
Cipru, 2013, 95 min, comedie, dramă

Regia: Kyriakos Tofaridis
Scenariul: Panos Stathogiannis
Imaginea: Giorgos Frentzos / Montajul: Stylianos Constantinou / Muzica: Marios Takoushis
Cu: Osman Alkas, Neetu Chandra, Costas Demitriou, Karmen Rouggeri
Distribuit de: Tanweer Alliances


"Este o comedie excentrică şi bizară ce pune la bătaie teme dintre cele mai variate: reuniuni de familie, guverne corupte, comploturi, intrigi, realism mistic şi o scenă de dans bollywoodian. Farmecul filmului este dat de alăturarea pur întâmplătoare a acestora." (Pat Mullen, Cinemablographer)

Sateliţii britanici descoperă petrol în zona Vechilor Mine din Cipru. O mare parte din zonă îi aparţine lui Constantas Chrisafis, care locuieşte aici cu soţia sa. Fiii lor, împreună cu familiile sunt nevoiţi să se mute în casa părinţilor ca urmare a unei mari crize financiare. Situaţia se complică şi mai mult când guvernul cipriot vrea să le cumpere casa, însă ei refuză. Doi agenţi britanici campează în faţa casei, care este acum în stare de asediu.


Kyriacos Tofarides a studiat teatru, regie de film şi actorie la Academia de Teatru şi Artă de Film din Bulgaria. A regizat numeroase piese de teatru şi producţii de televiziune. Printre filmele regizate de el se numără şi The Last Homecomming (2008), câştigător al Premiului pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film Grecesc de la Londra, 2009.

Premii şi festivaluri 2014: Festivalul de Film Grecesc de la Londra - Premiul pentru cel mai bun scenariu, Premiul pentru cea mai bună actriţă (Karmen Rouggeri)

Facebook: www.facebook.com/oikopedo12

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus