Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul filmului european, 2016

Ziua 6, 10 mai 2016, la Institutul Cervantes - Todos estan muertos / Toţi sunt morţi la Festivalul Filmului European, 2016


mai 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Marţi, 10 mai 2016, ora 19.30, Institutul Cervantes (intrare liberă în limita locurilor disponibile)

Todos estan muertos / Toţi sunt morţi / They Are All Dead
Spania, 2015,93 min, comedie dramatică, film de familie

Regia şi scenariul: Beatriz Sanchis
Imaginea: Álvaro Gutiérrez / Montajul: Nacho Ruiz Capillas / Muzica: Akrobats
Cu: Elena Anaya, Nahuel Pérez Biscayart, Angélica Aragón


"Este o poveste despre fantome: iubiri care s-au dus şi membri ai familiei care nu mai sunt. Este o poveste despre moarte: necesitatea de a trece dincolo de limite pentru a ocoli moartea, prin dorinţa de succes sau prin moştenirea de familie." spune regizoarea filmului.

Când o vezi pe Lupe, închisă în casă, în halat şi papuci, nu-ţi dai seama că, în anii '80, a fost vedetă rock. Agorafobia nu-i permite să iasă din casă. Depinde cu totul de Paquita, mama ei, o mexicană superstiţioasă şi cu suflet mare, care nu se ocupă numai de fiica ei, ci şi de nepotul său adolescent, Pancho. Problema este că viaţa Paquitei se apropie de final şi nu vrea să plece înainte să-şi recupereze fiica.


Beatriz Sanchis a studiat comunicare audiovizuală la Universitatea din Valencia şi la Sorbonne Nouvelle (Paris III). Mulţi ani a lucrat în cinema şi publicitate, făcând regie, producţie, montaj, regie artistică. Activitatea sa ca regizor de cinema include patru scurtmetraje, proiectate la festivaluri prestigioase, cum ar fi cel de la Berlin, iar unul dintre ele a fost nominalizat la premiile Goya. Todos están muertos este primul său lungmetraj.

Premii şi festivaluri: 2015: Spanish Actors Union - Best Actress (Elena Anaya) / 2014: International Film Festival of Guanajuato - Mexico Best Opera Prima / 2014: Spanish Film Festival from Malaga - Best Actress, Special Jury Prize, Young Jury Prize, Best original soundtrack

Website: www.avalon.me/production/feature-films/todos-estan-muertos
 Toate articolele despre Festivalul filmului european, 2016


0 comentarii

Spacer Spacer