mai 2016
Festivalul filmului european, 2016
Joi, 12 mai 2016, ora 19, ICR (Aleea Alexandru) (intrare liberă în limita locurilor disponibile)
Mikra Anglia / Mica Anglie / Little England
Grecia, 2013, 132 min, dramă romantică

Regia: Pantelis Voulgaris
Scenariul: Ioanna Karystiani
Imaginea: Simos Sarketzis / Montajul: Takis Giannopoulos / Muzica: Katerina Polemi
Cu: Pinelopi Tsilika, Sofia Kokkali, Aneza Papadopoulou
Distribuit de: Mikra Agglia


"Am fost inspirat de natura umană. De poveştile de viaţă. De marinarii care cutreieră mările şi oceanele. De femeile oropsite de valurile de singurătate." (Pantelis Voulgaris)

O casă, un bărbat, două surori, un secret. Orsa, fire retrasă, este îndrăgostită în taină de locotenentul Spyros. Sora ei mai mică, Moscha, energică şi visătoare, vrea să plece de pe insula pe care trăiesc pentru a evita destinul femeilor care se căsătoresc cu marinari. Pentru mama lor, al cărei soţ este căpitan şi preferă marea în detrimentul casei, dragostea înseamnă doar probleme şi suferinţă. Ea îşi căsătoreşte fetele după propriile interese: pe Orsa cu Nikos, căpitan, iar pe Moscha cu Spyros, ajuns şi el căpitan. Cele două surori continuă să locuiască în aceeaşi casă, dragostea interzisă otrăvindu-le vieţile.


Pantelis Voulgaris s-a născut în Atena şi a studiat la Şcoala de Film de la Stavrakou. Filmele sale, printre care se numără The Engagement of Anna, Stone Years, Quiet Days in August şi Brides, au fost apreciate la nivel internaţional şi au primit numeroase premii, Voulgaris fiind astăzi unul din cei mai importanţi regizori ai generaţiei sale. A regizat şi documentare şi piese de teatru. Scenariul filmului Mica Anglie este scris de soţia lui, Ioanna Karystiani, o adaptare a romanului cu acelaşi nume.

Premii şi festivaluri: 2014: Hellenic Film Academy Awards (Best Film, Best Cinematography, Best Scenography, Best Costume Design, Best Sound, Best Make-Up), Shanghai IFF (Best Film, Best Director) // Cairo IFF (2014), Palm Springs IFF, European Union FF, Pantalla Pinamar FF, Athens FF (2015)

Website: www.mikraaggliafilm.gr
Facebook: www.facebook.com/MikraAggliaFilm

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus