august 2016
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2016
Ideo Ideis este un tărâm în care, an de an, de 11 ediţii, au loc întâlniri fantastice între oameni. În 2016 se face chemare la empatie. Pentru a încerca să surprindem cât mai bine atmosfera din Alexandria, în luna în care populaţia oraşului se extinde cu vreo 200 de oameni, vom realiza o serie de interviuri cu oamenii din festival. Le vom numi "capturi" - interviuri cu câte un membru al fiecărei trupe participante, realizate după atelierele din timpul festivalului şi însoţite de fotografiile lui Vlad Catană.

A opta captură: Ilie Horvat (Toto) din trupa Playhood, Bucureşti.Ilinca-Anamaria Prisăcariu: Cine eşti, de unde vii şi ce faci aici?
Toto Horvat: Salut, eu sunt Toto, am 16 ani, sunt din Bucureşti şi am venit cu trupa Playhood.

I.-A.P.: E prima dată când veniţi la Ideo?
T.H.: Eu am mai venit şi anul trecut cu filmul (Toto şi surorile lui), dar cu trupa e primul an.

I.-A.P.: Ce aşteptări ai de la festival?
T.H.: Să ne simţim noi cât mai bine, să fim toţi împreună, ca o mare familie.

I.-A.P.: Poţi povesti un moment de la ateliere, care te-a marcat?
T.H.: Păi, doamna unde am fost eu la coregrafie era foarte de treabă, am vorbit cu ea, mi-a spus că stă în Viena, unde locuieşte şi mătuşa mea. Şi mi-a plăcut că după fiecare antrenament stăteam câte 25 de minute şi ne relaxam. Mă lua somnul atunci.

I.-A.P.: Într-un cuvânt sau într-o frază, ce înseamnă empatia pentru tine?
T.H.: A doua familie.

I.-A.P.: Cum ai descrie festivalul în trei cuvinte?
T.H.: Foarte, foarte bestial. Mi-a plăcut tot.

I.-A.P.: Care e primul lucru la care te gândeşti când spui Ideo Ideis?
T.H.: Lucru în echipă şi distracţie.

I.-A.P.: Cu ce spectacol veniţi?
T.H.: Povestiri din curtea şcolii de Ionuţ Oprea. Ne-a luat cam un an de zile să lucrăm şi să vedeţi că se vor vedea rezultatele. Avem mai multe scene. Ca personaje avem preşedinţi, cerşetorii, eleva însărcinată, psihologul. Sunt poveştile noastre reale.

I.-A.P.: De ce ar trebui să vină lumea la spectacolul vostru?
T.H.: În primul rând, e primul nostru an aici - să vină lumea să ne cunoască. Este fericire, puţină tristeţe şi empatie.

Spectacolul trupei Playhood va avea loc duminică, 14 august 2016, la ora 12.00, la Casa de Cultură, în cadrul celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, organizat în perioada 8-14 august 2016, în Alexandria, Teleorman.
0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus