septembrie 2016
Festivalul de film de animaţie anim'est, 2016
A 11-a ediţie a Festivalului Anim'est pregăteşte toamna aceasta două nopţi tematice care vor convinge încă o dată publicul că filmele de animaţie te pot ţine nemişcat în scaun, privind ecranul printre degete. Creepy Animation Night revine pe 8 octombrie 2016, cu o nouă serie de proiecţii înfricoşătoare, în timp ce sora sa mai mică, Trippy Animation Night, pregăteşte şi ea, pe 14 octombrie 2016, noi scurtmetraje de animaţie neconvenţionale, un show memorabil de sex, drugs & rock'n'roll interzis minorilor.

Poate cel mai îndrăgit eveniment din agenda Anim'est, Creepy Animation Night va avea loc la Cinema Pro în primul weekend al festivalului, sâmbătă 8 octombrie 2016 de la ora 22.30. Cu fiecare ediţie, noaptea animaţiilor bizare a adus tot mai mult public bucureştean în cinematografe, câştigând reputaţia unui eveniment unic în peisajul festivalier autohton. Şi anul acesta, pentru a opta oară în istoria festivalului, publicul amator de senzaţii tari va avea parte de trei calupuri de scurtmetraje de animaţie horror / dark / gore, presărate, de data aceasta, cu o doză inedită de creepy erotic, şi întrerupte de două musical-act-uri. Vor fi 25 de scurtmetraje atent selecţionate din toate colţurile lumii, o porţie de entertainment pe gustul celor mai împătimiţi amatori de poveşti malefice şi ciudate.


Cei care îşi vor dori mai mult sunt invitaţi vineri 14 octombrie 2016 de la 22.00 la DESCHIS Gastrobar, care va găzdui a cincea ediţie de animaţii out-of-the-box, botezată Trippy Animation Night Vol. 3. Într-o lume în care poţi să consumi cele mai diverse produse audiovizuale timp de 24 de ore, şapte zile pe săptămână, misiunea lui Michael Helmerhorst, tradiţionalul curator şi gazdă ale acestui eveniment, pare a fi una imposibilă. Colecţionarul olandez revine, însă, şi în 2016 cu selecţie nou-nouţă de animaţii originale şi încântătoare pentru cei lipsiţi de inhibiţii, culese fie din arhive rare şi greu accesibile, fie din vasta arhivă virtuală la care suntem cu toţii conectaţi non-stop. Vor fi mai bine de două ore de kitsch, experimente artistice şi psihedelice, personaje stranii şi nelipsitele pisicuţe "tripate", în ton cu tematica ediţiei din 2016, dedicate felinelor care au cucerit marile ecrane. După proiecţie, noaptea va continua cu ARME, un proiect de live house / garage compus din Arapaima & Empt, două nume cunoscute pe scena muzicii electronice româneşti, ce promit un DJ-set plin de armonii optimiste şi percuţii molipsitoare.


Biletele la Creepy Animation Night şi la Trippy Animation Night vor putea fi achiziţionate online, pe www.eventbook.ro. Biletele la Creepy Animation, în valoare de 30 de lei, vor putea fi achiziţionate şi din cinema, în seara evenimentului. Biletele la Trippy Animation Night vor putea fi achiziţionate şi la intrare, în seara evenimentului, şi vor costa 20 de lei. Accesul minorilor este interzis la ambele proiecţii.

Cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2016 la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, DESCHIS Gastrobar, Club Fabrica şi Club Control.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia ESTE'N'EST, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii, Uniunii Cineaştilor din România şi Institutului Cultural Român.
Parteneri instituţionali: CINETic - Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative, UNATC, Ambasada Franţei, Institutul Francez, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Instituto Cervantes, Goethe-Institut, Magyar Kulturális Intézet, Institutul Polonez, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Club Fabrica, DESCHIS Gastrobar, Lente.
Sponsori: Groupama Asigurări, KFC, Pizza Hut, HBO, AVIS, Shorts TV, Make a Point.


Descarcă programul anim'est, 2016 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus