Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2016

The Man Who Was Thursday, cel mai recent film cu Ana Ularu va deschide cea de-a 8-a ediţie a Timishort, 2016


septembrie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cea de-a 8-a ediţie a celui mai important festival de scurtmetraje din vestul României va avea loc în 2016 în perioada 6-9 octombrie 2016, la Cinema Timiş şi la Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara.

Timp de patru zile, timişorenii vor avea ocazia de a vedea cele mai noi şi mai apreciate scurtmetraje împărţite în şapte secţiuni, patru dintre ele fiind competiţionale: o competiţie internaţională, una naţională, o competiţie dedicată filmelor experimentale (Videorama) şi competiţia de scurtmetraje dedicată filmelor pentru copii (Timikids). Premiul mare al festivalului este oferit de Institutul Cultural Român şi este în valoare de 3.500 de euro.
 
În afara competiţiei spectatorii vor putea urmări scurtmetraje aduse în România de festivalurile partenere: School Visit: EICTV Cuba, Festival Visit: Short Waves Polonia şi Focus on Portugal (scurtmetraje portugheze introduse de Carlos Ramos de la Indie Lisboa).
 
Ca în fiecare an, Timishort se va deschide cu un lungmetraj în avanpremieră în România. Mult aşteptatul thriller The Man Who Was Thursday, o coproducţie Ungaria-România, va fi proiectat pentru prima dată în România. În rolul principal joacă Ana Ularu, actriţa româncă cu cel mai mare succes internaţional din ultimii ani. The Man Who Was Thursday este un thriller suprarealist din a cărui distribuţie fac parte François Arnaud (The Borgias), Jordi Molla (Riddick), Ana Ularu (Serena) şi Mark Ivanir (A Late Quartet). În urma unui incident ruşinos în parohia sa, părintele Smith este chemat la Roma, pentru reabilitare spirituală. La sosire, Charles, omul care l-a îndrumat pe calea credinţei, dezvăluie adevăratul motiv pentru care Smith a fost adus la Roma: să acţioneze pe ascuns, pentru a-l descoperi pe misteriosul lider al unui grup anarhic de renegaţi. Diferenţa dintre realitate şi fantezie se estompează pe măsură ce Smith coboară tot mai adânc pe panta iraţionalului.

Regizorul Balazs Juszt va fi şi el prezent la Timişoara şi va face parte din juriul Competiţiei Internaţionale de scurtmetraj. Balazs Juszt a crescut într-o familie de artişti. La 17 ani, a tradus Harper Book of Quotations în maghiară şi a făcut practică la Congresul american, unde a scris discursuri pentru Tom Lantos, pe atunci membru al Parlamentului Statelor Unite; Balazs a scris o autobiografie comică despre experienţele sale în Congres. Asta i-a adus funcţia de scenarist principal pentru un serial de comedie, la vârsta de 18 ani. Balasz a absolvit Colegiul "Royal Holloway" al Universităţii din Londra, obţinând apoi un master în arte vizuale la Universitatea din Los Angeles (UCLA), sub îndrumarea actriţei Cathy Schulman, câştigătoare a Premiului Oscar. A fost asistent de regizor pentru filmul Relatives, regizat de mentorul său, câştigătorul Premiului Oscar István Szabó. Balazs Juszt a regizat numeroase videoclipuri muzicale, reclame, seriale de televiziune şi scurtmetraje.
 
Cea de-a 8-a ediţie Timishort este organizată de Asociaţia Româna a Filmului Independent (ARFI) din Timişoara cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Timişoara şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.
Parteneri: Institutul Cultural Român, Institutul Polonez Bucureşti, Ambasada Portugaliei în România,Electronic Resistance Timişoara, Music Service Timişoara.
 Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2016


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Marele premiu pleacă în Filipine - Timishort, 2016, Comunicat de presă
 Evenimente conexe provocatoare pentru publicul din Timişoara la a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Timishort, 2016, Comunicat de presă
 Portugalia şi Italia prezintă o serie de scurtmetraje reprezentative la Timishort, 2016, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer