decembrie 2016
EmojiPlay
Teatrul EXCELSIOR prezintă cea mai nouă premieră - #EMOJIPLAY, un spectacol de teatru coregrafic ce aduce în prim plan transformarea comunicării clasice într-un cumul de semne universal recognoscibile. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie 2016, iar premiera oficială pe 14 decembrie 2016 în Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.
 
Ce au în comun teatrul coregrafic şi limbajul Emoji? Ambele sunt coduri care traduc cuvinte (stări, acţiuni, emoţii) transpunându-le în imagini sugestive şi expresive, recodificând şi concentrând emoţiile în imagini stilizate. Într-o lume dominată tot mai mult de emoticoane şi instrumente de comunicare tot mai sofisticate, Gigi Căciuleanu a creat un spectacol în care îmbină în mod aparent ludic un limbaj tri-dimensional (cel al dans-actorilor) cu vizuala şi strania lume bi-dimensională a acestor metafore numite Emoji.
 
S-ar putea ca vorba scrisă să dispară! şi odată cu aceasta şi mecanismele gramaticale de combinare literară a cuvintelor? Iar cărţile (sau, mai bine zis, ecranele noastre) să înceapă să semene din ce în ce mai mult cu pereţii piramidelor pline de ideograme părând naive, dar cu atât mai codificate şi cu multiple semnificaţii, cu cât mai sofisticate, cu atât mai ascunse. Ajunge-vom oare, mai curând decât bănuim, să nu mai comunicăm decât prin acest fel de imagini, să scriem numai prin semne şi să uităm până la urmă de existenţa literelor şi a sintaxei? În viitorul apropiat să se închidă oare bucla înspre îndepărtata antichitate şi să nu mai comunicăm decât prin hieroglife, aidoma celor de pe pereţii din piramidele foarte anticulului Egipt? Să nu mai citim ci, mai degrabă, să descifrăm? (Gigi Căciuleanu)
 
Dans-actorii spectacolului sunt Ana Vişan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alex Călin în alternanţă cu Bianca Bor şi Vlad Troncea. Din echipă fac parte Lelia Marcu-Vladu (asistentă coregrafie), Les Ateliers Nomad (scenografie video şi animaţie), Pro-DJ Event (coloana sonoră), Corina Boboc (costume), Cristian Petru Şimon şi Andrei Ştefan Florea (light design), Petru Roşu (consultant).

Spectacolul este o producţie a Teatrului EXCELSIOR în parteneriat cu "Gigi Căciuleanu Romania Dance Company".
 
Primele reprezentaţii pentru public vor avea loc pe datele 12 şi 16 decembrie 2016, iar biletele se pot achiziţiona atât online, de pe site-ul bilet.ro, cât şi de la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele teatrului sunt disponibile pe site-ul teatrul-excelsior.ro.
Regia: Gigi Căciuleanu Cu: Ana Vişan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alex Călin, Bianca Bor, Vlad Troncea

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus