decembrie 2016
În 2016, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) a difuzat peste 30 de spectacole vizionate de peste 4.000 de spectatori şi a găzduit cursuri de dans contemporan pentru profesionişti şi amatori, copii şi adulţi, pe parcursul a 110 zile. În acest an au avut loc peste 20 de dezbateri cu publicul, mai mult de 30 de evenimente conexe şi 10 conferinţe despre dansul contemporan şi coregrafie.

În 2016, CNDB a reluat selecţia de proiecte coregrafice şi a finanţat 21 de proiecte cu suma totală de 200.000 lei, în următoarele trei domenii: (1) producţia şi difuzarea de spectacol - producţii coregrafice originale şi difuzare; (2) dezvoltarea artistică şi profesională a artiştilor - organizarea de cursuri de pregătire şi ateliere pentru profesionişti, pe teritoriul naţional; participarea profesioniştilor din domeniu la cursuri şi ateliere de formare în străinătate; şi (3) cercetare şi documentare în domeniul coregrafic (istoric sau actual), rezidenţe, studii de practici contemporane, documentare, conservarea şi valorificarea patrimoniului imaterial al dansului modern şi contemporan românesc.

Punctele de reper ale anului 2016 la CNDB au fost festivalul LIKE CNDB, programul de cercetare Fondul Colectiv de Creaţie, festivalul Dance Roads, programul curatorial al Mădălinei Dan, Bienala Regională de Coregrafie şi #PremiileCNDB2016.

Prin misiunea sa, CNDB încurajează şi sprijină producţia şi difuzarea de spectacole de dans contemporan, dezvoltarea artistică şi profesională, activităţile de documentare şi cercetare din domeniul dansului contemporan, precum şi mobilitatea artiştilor şi a creaţiilor acestora.

CNDB le mulţumeşte partenerilor săi din 2016: Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" Bucureşti, Teatrul Ion Creangă, Asociaţia pentru Teatru şi Carte, Master of Arts SODA (Solo / Dance / Authorship) - program de master în domeniul dansului contemporan şi performance-ului, Institutul Polonez din Bucureşti, Beth Soll & Dance Projects Inc. NY, Fondul Colectiv de Creaţie, realizat de către Asociaţia Colectiv A Cluj şi finanţat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), ARCEN, Dance Roads, Glob Théâtre (Franţa), Mosaico Danza (Italia), Generale Oost (Olanda) şi Coreo Cymru / Chapter (Marea Britanie), Romanian Design Week, AFCN, BIEFF - Bucharest International Film Festival, HomeFest, Festivalul Internaţional de film documentar şi drepturile omului One World Romania, Festivalul Internaţional de Film NEXT, East European Performing Arts Platform / EEPAP (Polonia), Mladinsko Gledališče Ljubljana (Slovenia), Centrul Ceh, Festivalul Internaţional de Teatru CONECTACT, ALT Concurs Naţional de Coregrafie, ARCUB, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", Noaptea Albă a Galeriilor, SAVE OR CANCEL, Hotel Duke, Evian şi Martini.

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, LiterNet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte şi Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Şapte Seri, Oraşulm.eu, Onlinegallery, Zelist, B-Critic, Graphic Front, Umblat.ro, Beau Monde.

Retrospectiva 2016 la CNDB: https://vimeo.com/195313995
Mai multe detalii pe www.cndb.ro

Urmăriţi-ne pe
Facebook: https://www.facebook.com/CentrulNationalalDansuluiBucuresti