Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Internaţional al Filmului Politic Cinepolitica, 2017

Filmele politice revin la Cinepolitica, 2017


aprilie 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Într-un an plin de evenimente politice relevante şi cu consecinţe importante pentru viitor, Cinepolitica, unicul festival de gen din România, revine cu a şasea ediţie, între 20 şi 23 aprilie 2017, la Cinema Elvira din Bucureşti.

Încă de la prima ediţie, misiunea festivalul a fost aceea de a dezvălui mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra noastră, a tuturor.
"Ne aflăm de ani buni într-o lume care se transformă violent. Iar viteza schimbării creşte pe măsura ce polii de putere mondiali îşi pierd stabilitatea sau îşi măresc inerţia. Totuşi, publicul şi societatea civilă în general au câştigat o conexiune la informaţie care, să sperăm, nu va mai fi pierdută niciodată. Iar acest unic factor poate aduce, în final, echilibrul necesar. De aici derive şi existenţa unui festival de film politic al cărui unic scop este acela de a prezenta adevărata faţă a lucrurilor prin intermediul artei şi al jurnalismului de nivel înalt", declară Marius Copel, directorul artistic al festivalului.


Spectatorii vor avea ocazia să vadă la Cinepolitica cele mai noi şi importante filme politice, care abordează teme actuale, cum ar fi propaganda sau terorismul. Majoritatea peliculelor vor putea fi văzute în premieră la Bucureşti.

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Ne găsiţi pe: cinepolitica.ro // Facebook: https://www.facebook.com/cinepolitica.filmfestival/
 Toate articolele despre Festivalul Internaţional al Filmului Politic Cinepolitica, 2017


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Eshtebak / Clash, un film tulburător despre Primăvara Arabă, marele câştigător al Cinepolitica, 2017, Comunicat de presă
 Momentul de graţie / Their Finest, un film despre puterea cinematografiei, în închiderea Cinepolitica, 2017, Comunicat de presă
 Powidoki / Afterimage, ultimul film al lui Andrzej Wajda, în deschiderea Cinepolitica, 2017, Comunicat de presă
 De la ascensiunea extremei drepte în Franţa la protestele anti-Putin din Rusia - Cinepolitica, 2017, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer