mai 2017
Festivalul Comediei Româneşti (FestCo) 2017
Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti - festCO 2017 - va aduce în Bucureşti peste 50 de evenimente - spectacole de teatru, workshop-uri, concerte, spectacole lectură, spectacole de stradă, proiecţii de filme, lansări de carte, expoziţii şi multe surprize - în perioada 27 mai - 4 iunie 2017.

Biletele pentru spectacolele festCO, inclusiv pentru producţiile-eveniment invitate din două mari "puteri teatrale ale lumii", China şi SUA, au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului de Comedie sau online pe comedie.ro şi festCO.ro.

În cadrul secţiunii CONCURS vor fi prezentate 9 spectacole, producţii ale Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" Bucureşti, Teatrul Metropolis, Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Teatrul "Maria Filotti" Brăila, Teatrul Naţional Târgu Mureş, ARCUB şi Gigi Căciuleanu Romania Dance Company.

Deschiderea festCO 2017 şi Gala Comediei Româneşti vor aduce în premieră absolută în România două evenimente unice:

Compania Star Theatre din Beijing va susţine spectacolul The Crossroad, în stilul celebrei forme tradiţionale de artă a spectacolului, Opera din Peking, cu o vechime de peste 300 de ani. Creaţia lor plină de culoare combină într-un mod senzaţional muzică, dramă, pantomimă, dans şi... acrobaţie.

Thaddeus Phillips, celălalt invitat special al festCO, va da un adevărat recital pe scena Teatrului de Comedie, într-un one-man-show care a cucerit deja publicul la marile festivaluri ale lumii: 17 Border Crossings. Spectacolul, aplaudat de la New York până la Hong Kong, a fost descris ca "un exemplu unic de virtuozitate a artei actorului, cu un umor ieşit din comun".

Vă aşteptăm, aşadar, la o ediţie aniversară festCO, sub semnul comediei de cea mai bună calitate din România anului 2017, America începutului de secol XXI şi trecutul îndepărtat al Chinei!