octombrie 2017
Festivalul de Teatru Excelsior Teen-Fest, 2017
Dacă refrenul "Ani de liceu cu emoţii la română, (...) ani de liceu când se-ntâmpl-o tragedie fiindcă el te-a zărit la un film cu alt băiat" îţi trezeşte melancolii indiferent de vârstă, asta e cea mai bună dovadă că rămânem cu toţii îndrăgostiţi de perioada adolescenţei. E momentul în care fiecare zi pare o aventură, fiecare iubire pare the big one, fiecare ceartă pare un sfârşit de lume, fiecare prietenie pare pentru totdeauna.

Partea cea mai frumoasă e că în adolescenţă suntem cu toţii mici artişti. Atunci se nasc cele mai sensibile poezii, atunci descoperim cele mai triste melodii, atunci ne apucăm de scris prin jurnale şi de mers la teatru sau la film. Întrebările cer răspunsuri, şi nu oricum. Prin punerea în practică. Resimţim totul la o altă intensitate. De la emoţiile şcolăreşti, cele mai tari amintiri cu prietenii şi primii fiori ai dragostei, întreaga lume se cere descoperită şi explorată. E acel Carpe diem! pe care cu toţii îl adulăm.

Tocmai de aceea TEEN FEST e o provocare de care tinerii au nevoie. 17 spectacole, patru ateliere şi două spectacole în care chiar ei sunt protagonişti. Echipa de organizare de la Teatrul Excelsior a gândit un eveniment dedicat exclusiv lor, cu evenimente pe măsura nevoilor şi intereselor tinerei generaţii. Cu adevărat o alternativă la posibilităţile de petrecere a timpului liber. O şansă de a pătrunde în fascinanta lume a teatrului timp de o săptămână şi o invitaţie pentru cei care nu obişnuiesc să frecventeze acest spaţiu. Festivalul urmăreşte să convingă liceenii bucureşteni (şi nu numai) că teatrul nu mai e ceva oldie, ci un loc în care ţi se vorbeşte deschis despre lucrurile din capul tău, despre curiozităţile pe care de multe ori nu ţi le exprimi. Dar şi o zonă tot mai frecventată de tineri, unde poţi cunoaşte oameni ca tine care să-ţi devină cei mai buni prieteni sau alături de care poţi descoperi că ai veleităţi artistice.

Tot în adolescenţă eşti predispus să le încerci pe toate. Îţi dai voie să greşeşti, să o iei de la capăt, pentru ca apoi să devii tot mai bun. Îţi poţi permite să ai visuri măreţe pe care să le schimbi frecvent şi ai libertatea de a încerca să le îndeplineşti. Cu teatrul cam aşa e. Odată ce te-ai apucat de el, e greu să-l mai laşi sau nu te mai lasă el pe tine. La TEEN FEST poţi experimenta, poţi cunoaşte şi poţi afla foarte multe despre tine şi lumea din jurul tău. E o experienţă personală, socială şi, da, culturală.

TEEN FEST ne învaţă că arta te poate face cool şi smart. De ce să nu fii cu un pas înaintea tuturor? Hai la teatru!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus