Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Fabulamundi, proiect european de dramaturgie

Autorul dramatic David Košťák vă invită să o cunoaşteţi pe Laika! - Fabulamundi, 2018


mai 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
În perioada 14-20 mai 2018, Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş îl are ca invitat pe autorul dramatic David Košťák (Cehia) în cadrul unei rezidenţe organizate sub egida proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders?. Autorul va fi prezent la spectacolul-lectură al piesei sale de teatru Laika. Numele meu e Câine, în regia lui Alexandru Macrinici, care va avea loc vineri, 18 mai 2018, ora 18.00, la Teatrul Ariel Tîrgu-Mureş (Str. Poligrafiei, nr. 4), în sala Studio. Intrarea este liberă, iar spectacolul va fi urmat de discuţii cu publicul!

Piesa Laika. Numele meu e Câine se adresează publicului tânăr şi tratează, prin abordarea ludică şi emoţionantă a poveştii căţeluşei trimise în Cosmos, condiţia animalelor şi relaţia lor cu oamenii. Prin replici inteligente şi amuzante, dramaturgul David Košťák ne conduce prin lumea prietenilor noştri canini cu talent, profunzime şi compasiune.

David Košťák este absolvent al DAMU (Academia de Teatru din Praga), traducător şi dramaturg la Teatrul LETÍ. Deşi face parte din generaţia tânără de autori dramatici, a scris deja un număr mare de piese de teatru. A scris texte postdramatice (Taxistyx, Locul inimii e la închisoare), piese pentru tineri (Laika. Mă cheamă Câine), dar şi adaptări ale clasicilor (Doamna cu cămile, Trezirea lui Don Quijote, Solaris). Temele sale predilecte sunt relaţiile interpersonale şi destinul omului în societatea contemporană, dublate de o atitudine critică în ceea ce priveşte consumerismul.

Alexandru Macrinici este student al Universităţii de Arte din Tîrgu-Mureş, secţia Regie, dar şi absolvent al Masteratului de Scriere Dramatică al aceleiaşi universităţi. Este autorul piesei de teatru Ping Pong, produsă ca spectacol radiofonic la Radio România în anul 2017, în regia lui Mihnea Chelariu. Colaborează cu Teatrul Ariel din Tîrgu-Mureş în cadrul proiectului Forum teatral, fiind şi beneficiarul a două burse de studiu în străinătate (în domeniile Scriere dramatică şi Regie).

Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? este un proiect european care urmăreşte susţinerea dramaturgiei contemporane europene şi promovarea internaţională a autorilor români, prin implicarea a peste douăzeci de teatre, festivaluri şi organizaţii culturale din Austria, Belgia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Italia, Polonia, România, Spania şi Marea Britanie. Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesaţi pagina web a proiectului: www.fabulamundi.eu. Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? este un proiect cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. Toate articolele despre Fabulamundi, proiect european de dramaturgie


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 O nouă rezidenţă Fabulamundi, 2018 - autorul dramatic Guillem Clua la Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş, Comunicat de presă
 CASANDRA sau lumea ca final al reprezentării - un nou eveniment Fabulamundi la Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş, Comunicat de presă
 Patru, trei, doi, unu... Start! - Fabulamundi, 2013, Oana Cristea Grigorescu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer