mai 2018
Fabulamundi, proiect european de dramaturgie
Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş şi Teatrul Ariel Tîrgu-Mureş vă invită marţi, 29 mai 2018, la ora 18.00, la spectacolul-lectură cu piesa de teatru CASANDRA sau lumea ca final al reprezentării de Kevin Rittberger, în regia lui Gavril Cadariu, realizat în cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders?.

Spectacolul va avea loc la Sala Studio a Teatrului Ariel. Intrarea este liberă!

În CASANDRA sau lumea ca final al reprezentării, Kevin Rittberger caută răspunsuri cu privire la situaţia imigranţilor prin schimbarea perspectivelor şi a formulelor narative. Astfel, piesa conţine interviuri autentice, dar şi interogări ficţionale, ţesute printre poveştile unor personaje care îşi testează limitele. Piesa lui Rittberger vorbeşte şi despre dificultatea europenilor de a trata subiectul imigrării cu profunzime şi compasiune.

Kevin Rittberger este autor dramatic, regizor şi curator. Locuieşte la Berlin, unde a absolvit cursurile Freie Universität. A montat spectacole în Stuttgart, Viena, Munchen, Hamburg, Berlin şi Frankfurt. A fost bursier al Fondului Literar German (în 2009 şi 2014). Piesa lui, CASANDRA sau lumea ca final al reprezentării, a fost tradusă în cinci limbi şi nominalizată la Mülheim Theatertage 2011. Kevin Rittberger deţine premiul pentru dramaturgie Jürger Bansemer & Ute Nyssen (2012). Începând cu anul 2015, publică lucrări teoretice şi predă la August Everding Theaterakademie din Munchen, la Hochschule der Künste din Zurich (ZHDK) şi la Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch.

Gavril Cadariu este regizor, conferenţiar universitar doctor la Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş şi director al Teatrului Ariel Tîrgu-Mureş. Deţine premii naţionale şi internaţionale de regie (Festivalul de Teatru Studenţesc de la Casablanca, Maroc - 2016, Festivalul Internaţional de Teatru de la Soci, Rusia - 2011, Festivalul Atelier, Baia Mare - România etc.). A condus şi a participat la workshop-uri internaţionale, în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie. Deţine diploma SAPA în Artele Spectacolului (New Bulgarian University of Performing Arts, Sofia) şi a absolvit un curs la The Actors' Institute, Londra. A participat cu spectacolele sale la festivaluri naţionale şi internaţionale de teatru, inclusiv la Festivalul de la Avignon (2010).

Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? este un proiect european care urmăreşte susţinerea dramaturgiei contemporane europene şi promovarea internaţională a autorilor prin implicarea a peste douăzeci de teatre, festivaluri şi organizaţii culturale din Austria, Belgia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Italia, Polonia, România, Spania şi Marea Britanie. Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesaţi pagina web a proiectului: www.fabulamundi.eu! Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? este un proiect cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus