octombrie 2017
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2017
Nouă zile, 28 de spectacole şi 2.000 de iubitori de teatru care s-au bucurat de cele mai noi piese de teatru independent, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Bucharest Fringe.

O interveţie, Complet alb, Sunt eu, Annabel, O spovedanie, Privacy Settings, Nora, Pulverizare şi Avioane de hârtie (ultimele trei fiind Premiere în cadrul Festivalului), sunt câteva dintre cele mai apreciate spectacole de către public în 2017.

Juriul de premiere al ediţiei 2017 alcătuit din: Andreea Vulpe, Mihaela Sîrbu şi Alina Petrică, a desemnat următorii câştigători:
Premiul pentru Debut - Oana Serena Secară pentru rolurile din spectacolul PENA - Create.Act.Enjoy, Cluj-Napoca.
Premiul de Originalitate - Diana Miron pentru coloana sonoră şi muzică live în spectacolul Calul alb de Ioana Păun.
Premiul pentru Dramaturgia Spectacolului - Radu-Andrei Horghidan pentru textul spectacolului Privacy Settings (bazat pe o creaţie colectivă) - Social Act Theatre, Galaţi.
Premiul Special al Juriului - Cel mai bun spectacol de Comedie: Privacy Settings - Social Act Theatre, Galaţi.
Premiul Special al Juriului (ex aequo) - echipei spectacolului Frig - UNTEATRU şi echipei spectacolului ROVEGAN - Asociaţia Arena şi Centrul de Teatru Educaţional Replika.
Premiul pentru Cel mai bun Actor (ex aequo) - lui Liviu Pintileasa pentru rolurile din spectacolele Frig şi Molly Sweeney - UNTEATRU şi lui Vlad Matei Ajder pentru rolul Vlad Golescu din Privacy Settings- Social Act Theatre, Galaţi.
Premiul pentru Cea mai bună Actriţă (ex aequo) - Mihaela Trofimov pentru rolul titular din spectacolul Molly Sweeney - UNTEATRU şi Ana Ularu pentru rolul A din spectacolul O intervenţie de la Teatrul Act.
Premiul pentru Regie (ex aequo) - Catinca Drăgănescu pentru regia spectacolului ROVEGAN - Asociaţia Arena şi Centrul de Teatru Educaţional Replika şi Dragoş Alexandru Muşoiu pentru regia spectacolului M.I.S.A.Părut - Asociaţia Reactor de Creaţie şi Experiment, Cluj-Napoca.
Premiul pentru cel mai bun spectacol: nu se acordă.

În 2017 Festivalul Bucharest Fringe a evoluat, s-a transformat şi mă bucură că ne îndreptăm în direcţia în care ne dorim: un aflux extrem de important al tinerilor, aproape o treime din totalul spectatorilor, cu săli din ce în ce mai pline şi un succes deplin al iniţiativei bilete la 1 leu pentru elevi şi studenţi. Ne bucură că am avut în festival multe spectacole neconvenţionale, neaşteptate şi inovatoare, în care sunt explorate realităţile din societatea românească contemporană. Chiar dacă nu am dat premiul pentru cel mai bun spectacol, sau poate tocmai de aceea, media valorică din 2017 este una crescută: spectacole solide, bine finisate, care ştiu ce vor şi ce au de spus, în interpretări actoriceşti memorabile. Credem în teatru şi în teatrul independent!, declară Radu Popescu, directorul Festivalului.

Ediţia 2017 a fost realizată cu sprijinul financiar al A.F.C.N., ARCUB, UNITER, şi în parteneriat cu MyStage.
Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural Bucureşti Oraş participativ de către Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, ARCUB.