noiembrie 2017
100% Dans
La începutul lunii noiembrie 2017, atelierul de dans contemporan pentru adolescenţi Dance Yourself îşi arată roadele în două spectacole cu un scenariu inspirat din orele şi zilele de lucru petrecute împreună şi coregrafii originale realizate de cursanţii atelierului, alături de trainerul lor, Oana Răsuceanu. Cele două spectacole vor fi găzduite de Centrul de Teatru Educaţional Replika, pe 3 noiembrie 2017, de la ora 19:00, şi de Make a Point - spaţiu de cultură independent, pe 4 noiembrie 2017, de la ora 19:00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.


Detalii evenimente:
 
3 noiembrie 2017, ora 19:00
Centrul de Teatru Educaţional Replika
Strada Lânăriei nr. 93-95, sector 4
http://centrulreplika.com
Facebook event: bit.ly/DanceYourself_Replika
 
4 noiembrie 2017, ora 19:00
Make a Point
Şoseaua Morarilor nr. 1 (în incinta Postăvăriei Române), sector 2
www.makeapoint.ro
Facebook event: bit.ly/DanceYourself_MakeaPoint


Dance Yourself- atelier de dans contemporan pentru adolescenţi este organizat de Asociaţia Culturală Control N şi a avut loc în perioada 9-15 octombrie 2017, într-unul dintre cele mai noi şi mai ofertante spaţii dedicate dansului contemporan din Bucureşti - Centrul Independent Coregrafic Linotip, unde atelierul s-a încheiat cu un prim performance susţinut pe 16 octombrie.
Atelierul a oferit grupului de participanţi un training intensiv în sfera dansului contemporan, îmbinând armonios elementele teoretice cu lucrul practic. Obiectivul principal al Dance Yourself a fost de a oferi şansa unei experienţe de lucru profesioniste, în zona dansului contemporan, unui număr de 15 adolescenţi din Bucuresti, selecţionaţi din liceele bucureştene. Îndrumaţi de Oana Răsuceanu, în calitate de trainer şi coregraf, cursanţii şi-au creat propria poveste din mişcări, interacţionând cu poveştile personale ale colegilor de atelier. Viaţa lor de zi cu zi, cu ritmul şi energia specifice fiecăruia dintre ei, a reprezentat imboldul construcţiei artistice şi cercetării atelierului, dându-le şansa exprimării libere şi originale a unor mişcări coregrafice ghidate, dar nu impuse.
Participarea la atelier a fost gratuită pentru toţi cursanţii.
Dance Yourself este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural Bucureşti Oraş participativ de către Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.


Despre Oana Răsuceanu
Oana Răsuceanu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" - Facultatea de Film, secţia Comunicare audio-vizuală (scenaristică şi critică de film) şi S.N.S.P.A - Facultatea de Relaţii Publice şi Comunicare David Ogilvy în 2006.
A absolvit un master în Artă Coregrafică la UNATC în 2007. A derulat o serie de proiecte în zona teatrului şi dansului, ca scenarist/ dramaturg, regizor şi coregraf, fiind în continuare activă în aceste domenii. Printre spectacolele realizate de ea până în acest moment se află Dorian (spectacol de dans contemporan, produs de Asociaţia Culturală Control N, co-finanţat de AFCN şi Ministerul Culturii prin programul Acces; selecţionat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru - FNT2017), Telefonul din colţul străzii (după texte de Cristian Popescu - spectacol de teatru-dans integrat în modulul educaţional cu acelaşi titlu, implementat în 6 licee din Bucureşti în noiembrie 2015, cu sprijinul ArCub, parte din proiectul Eşti Bucureşti!), Dear Diary (spectacol de master în artă coregrafică, realizat cu sprijinul Teatrului Nottara din Bucureşti). Spectacolul DORIAN, creat de Oana alături de o echipă de artişti din domenii precum film, arhitectură, muzică, poate fi văzut în această toamnă la Teatrul Odeon din Bucureşti şi în diferite oraşe din ţară precum Cluj (la Teatrul Maghiar de Stat), Târgu Mureş (la Teatrul Naţional din Târgu Mureş), Buzău (la Teatrul "George Ciprian"), Tulcea (la Teatrul "Jean Bart") şi Sibiu (la Teatrul GONG).
Începând cu 2009, în calitate de trainer, Oana a derulat o serie de ateliere de dans contemporan şi scenaristică, dedicate adolescenţilor. Din 2009 este membru-fondator, preşedinte şi trainer al Asociaţiei Culturale Control N.
Dance Yourself - atelier de dans contemporan este organizat de Asociaţia Culturală Control N şi este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural Bucureşti Oraş participativ. Atelierul este implementat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), având susţinerea partenerilor LINOTIP - Centru Coregrafic Independent, Centrul de Teatru Educaţional Replika şi Make a Point.
Mai multe informaţii pe www.controln.ro şi pe fb.me/DanceYourselfAtelier.
Parteneri media: Zile şi nopţi, Ziarul Metropolis, Hotnews, Revista Yorick, Liternet, Sub25, Revista Plic, Revista Sunete, Cooperativa urbană, Blogu lu\' Otravă, cristinabazavan.ro, Teen Press          

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus