februarie 2018
Concursuri
Căutăm artişti tineri dispuşi şi interesaţi să experimenteze, să cerceteze, să lucreze în echipă şi care vor să afle mai multe despre producţia de spectacol într-un mediu independent!

Fresh Start - ediţia a III-a va iniţia opt proaspăt absolvenţi de facultăţi vocaţionale (actorie, regie, teatrologie, scenografie, coregrafie, muzică) în producţia unui spectacol prin tehnici specifice teatrului devised şi în regim independent.

Cei 8 rezidenţi selectaţi vor beneficia de îndrumarea unor artişti cu experienţă de lucru cu diferite metode. În funcţie de specificul şi nevoile producţiei propuse, prima parte a rezidenţei va fi coordonată de unul dintre mentorii:
• Alexandru Berceanu - regizor de teatru şi director al Centrului CINETic al UNATC Bucureşti, cu experienţă în performance multi-media şi interdisciplinar
• Paul Dunca - coregraf, actor, cu experienţă în dans şi body performance
• David Schwartz - regizor de teatru, membru fondator MACAZ, cu experienţă în teatrul documentar şi politic
• Sinkó Ferenc - actor, lector la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca, cu experienţă în coregrafie şi performance

Programul se extinde pe mai multe luni şi include o perioadă de ateliere, o perioadă de producţie (iulie-august) şi realizarea unui turneu naţional în Bucureşti, Sibiu şi Târgu Mureş (septembrie-octombrie). În plus, există posibilitatea ca Reactor de creaţie şi experiment să includă producţia în repertoriul propriu.

Rezidenţele se adresează tinerilor absolvenţi neangajaţi în domeniu la maxim 5 ani după absolvire, de la secţiile română şi maghiară din cadrul facultăţilor de profil din ţară.
Rezidenţele vor fi remunerate, iar cazarea participanţilor din afara oraşului Cluj-Napoca va fi asigurată de organizatori.

Aplicaţiile se pot descărca de aici: 
http://reactor-cluj.com/fresh-start-editia-3/
şi se vor trimite pe adresa freshstart.rezidente@gmail.com până în data de 15 aprilie, ora 23:59.

Calendar:
15 aprilie - Data limită pentru înscrieri
16 aprilie - 3 mai - Selectarea participanţilor
4 mai - Anunţarea participanţilor
1 iulie - 15 iulie - Prima etapă a rezidenţei, asistată de mentor: atelier practic
16 iulie - 31 august- A doua etapă a rezidenţei: repetiţii şi vizionări
septembrie-octombrie- Prezentarea rezultatelor la Cluj, Târgu Mureş, Iaşi, Bucureşti

Programul Fresh Start face parte din platforma Rezidenţele Reactor
Organizator: Asociaţia Reactor de creaţie şi experiment
Parteneri: Facultatea de Teatru şi Televiziune Cluj, Universitatea de Arte Târgu Mureş, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, Asociaţia Culturală BIS, Centrul de Teatru Educaţional Replika, Scena 9
Finanţator: Administraţia Fondului Cultural Naţional

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus