aprilie 2018
Festivalul DaKINO, 2018
Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO are loc în perioada 18-22 aprilie 2018 la ARCUB şi Cinema Muzeul Ţăranului, fiind organizată de Asociaţia FAMart şi Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

DaKINO 2018 aduce la Bucureşti cel mai recent film al celebrului regizor german Wim Wenders, Submergence, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto în toamna lui 2017. Lungmetrajul, care îi are în rolurile principale pe Alicia Vikander şi pe James McAvoy, va fi prezentat în premieră în România şi într-o proiecţie unică în cadrul Festivalului, joi, 19 aprilie 2018, ora 20.00 la Cinema Muzeul Ţăranului.


Wim Wenders are la activ, în lunga sa carieră, 3 nominalizări la Oscar pentru documentarele Le sel de la terre, Pina şi Buena Vista Social Club, este câştigătorul Premiului BAFTA şi al Palme d'Or la Cannes pentru Paris, Texas şi al unui Leu de Aur la Veneţia pentru The State of Things.

Tot în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto 2017, au avut premiera mondială şi alte două filme incluse în programul DaKINO 2018: Hostiles, în regia lui Scott Cooper, un western clasic care îi are in rolurile principale pe Christian Bale, Rosamund Pike, Wes Studi şi Timothee Chalamet, şi The Wife, în regia lui Bjorn Runge, cu Glenn Close în rolul principal, alături de Jonathan Pryce şi Christian Slater.

În premieră în România, DaKINO 2018 prezintă şi filmul The Leisure Seeker, în regia lui Paolo Virzi, pentru care Helen Mirren a obţinut o nominalizare la Globurile de Aur 2018 pentru Cea mai buna actriţă. Filmul a fost inclus şi în Competiţia Oficială a Festivalului de Film de la Veneţia în 2017.

Please Stand By, în regia lui Ben Lewin, o aduce într-un rol principal de excepţie pe actriţa Dakota Fanning, care joacă alături de Toni Collette, rolul unei tinere cu tulburare de spectru autist care demonstrează că pasiunea ei pentru Star Trek sparge bariere. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Austin şi a fost prezentat la Festivalul de Film de la Roma în 2017, putând fi văzut la DaKINO în premieră în România.

Acestor titluri li se adaugă Film Stars Don't Die In Liverpool - filmul care deschide ediţia din acest an, nominalizat la 3 Premii BAFTA 2018 pentru Cea mai bună actriţă în rol principal - Annette Bening, Cel mai bun actor în rol principal - Jamie Bell, Cel mai bun scenariu adaptat - Matt Greenhalgh.

Festivalul se închide duminică 22 aprilie 2018, cu o comedie veritabilă semnată de regizorii marelui succes de public Intouchables, Olivier Nakache şi Eric Toledano - C'est La vie, care a primit în 2018 nu mai puţin de 10 nominalizări la Premiile Cesar. Rolul principal al filmului este jucat de actorul francez Jean-Pierre Bacri, căruia i se alătură Jean-Paul Rouve şi Gilles Lellouche.

Programul Festivalului include de asemenea în proiecţii speciale filmele: God's Own Country, cu Alec Secăreanu (membru al Juriului Competiţiei de Scurtmetraj DaKINO 2018); Aniversarea, cel mai recent film al lui Dan Chişu, Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, debutul ca regizor de lungmetraj al actorului Emanuel Pârvu, precum şi un program de OFF Românesc care include scurtmetrajele Scris/Nescris, în regia lui Adrian Silişteanu (Preşedintele Juriului Competiţiei de Scurtmetraj DaKINO 2018), Asfinţit, în regia Mironei Radu şi Totul e foarte departe, în regia lui Emanuel Pârvu.

DaKIDS, secţiunea dedicată copiilor, va aduce şi anul acesta în sala de cinema, la proiecţii gratuite, categorii de copii care nu merg în mod frecvent la film - copii din centre de zi sau de plasament, precum şi copii cu tulburare de spectru autist.

Programul integral al Festivalului este disponibil pe site-ul www.dakinofestival.ro
Biletele pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul www.eventbook.ro.

Parteneri: Cinema Muzeul Ţăranului, InterCom Film, Odeon Cineplex, Forum Film România, Clorofilm, Hotel Ibis Gara de Nord, TNT România, Silva, Bristot România, Kaufland România, Licorna Winehouse, iCover.ro, Evergreen Concept, Apostrof, Film Festival, Clubul Ţăranului, Eventbook.ro
Maşina oficială a evenimentului: BMW i
Parteneri media: Radio Guerrilla, COCOR Media Channel, AaRC.ro, Verbs describe us

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus