iulie 2018
Festivalul Arkadia ShortFest, 2018
Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Arkadia ShortFest a dedicat în cadrul fiecărei ediţii o seară specială filmului românesc de ficţiune, aceasta bucurându-se de un mare succes în rândul spectatorilor care în ultimii ani au urmărit filme multi-premiate precum Câinele Japonez, Bacalaureat sau Două Lozuri în spaţiile alternative amenajate de organizatori.

Pentru ediţia cu numărul 5 din 2018, seara de lungmetraj va aduce cinefililor prezenţi în Corbu filmul de debut al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai şi Florentina Năstase în rolurile principale. Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă va fi proiectat sâmbătă, 18 august 2018, de la 22:45, în prezenţa regizorului şi a echipei.

Filmul a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi premiera internaţională la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Edinburgh, în cadrul secţiunii European Perspectives. Lansat de curând în cinematografele din ţară, filmul prezintă încercarea protagonistelor de a construi din bucăţi începutul unei poveşti de dragoste - o fostă prietenă în comun, un album de fotografii, câteva conversaţii online, o cafea şi o vizită. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.


Despre provocările întâmpinate de la lansarea filmului şi până acum, regizorul a declarat: "Din păcate traseele fimelor româneşti prin cinematografe sunt o tristeţe. Din fericire se fac din ce în ce mai multe evenimente dedicate cinema-ului şi pentru filme precum cel la care am lucrat, iar asta creşte mult şansele de a le aduce în faţa oamenilor. Probabil că proiecţia de la Arkadia va avea mai mulţi spectatori decât a strâns în ultima săptămână la toate proiecţiile. E şi rău, dar e şi foarte bine." (Bogdan Th. Olteanu)

Cea de-a 5-a ediţie Arkadia ShortFest se va desfăşura între 15 - 18 august 2018 într-un spaţiu cu totul şi cu totul nou, lângă plaja Corbu din Constanţa, în apropierea Unbar. Schimbarea aduce noi posibilităţi de dezvoltare pentru festival, dar şi noi oportunităţi pentru publicul fidel. Comuna Corbu oferă numeroase posibilităţi de agrement (sporturi nautice, pescuit, circuite motocross/ATV, ciclism), precum şi acces direct către obiective turistice majore precum Delta Dunării, Constanţa, Cetatea Histria sau Cetatea Enisala. Pe site-ul festivalului se regăsesc mai multe informaţii despre posibilităţile de transport şi cazare.

Anul acesta spaţiul festivalului va include şi o zonă amenajată de camping care poate găzdui până la 100 de persoane. Campingul Arkadia va avea montate corturi profesionale puse la dispoziţie de Decathlon, partener oficial al festivalului, iar accesul la ele este inclus în abonament, în limita locurilor disponibile. Check-in-ul se va face de miercuri, 15 august 2018, începând cu ora 10:00, la intrarea în zona de camping.

Biletele şi abonamentele sunt puse în vânzare online pe Eventbook.ro.

***
Detalii: www.arkadiashortfest.ro
Ne puteţi urmări pe Facebook: Arkadia ShortFest
Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi scrie pe [email protected].

***
Festivalul de film Arkadia ShortFest este organizat de Asociaţia Culturală Arkadia, în parteneriat cu Unbar.

Sponsor principal: Kaufland Romania
Sprijinit de: Honda, Alfa Rom Trans, Shop4Office, Novatik
Parteneri: Epson, Techir, WWF-România, Decathlon
Parteneri media: Radio Guerrilla, Revista Arte şi Meserii, Observator Cultural, Agerpres, Radio România Cultural,
Movie News, Moviecore, Dissolved Magazine, SUB25, All About Romanian Cinema, LiterNet, IQool.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus