august 2018
Festivalul Arkadia ShortFest, 2018
Festivalul Internaţional Arkadia ShortFest deschide porţile celei de-a 5-a ediţii pe 15 august 2018, în noul spaţiu din cadrul Unbar (comuna Corbu, jud. Constanţa). Programul include 4 zile (15 - 18 august 2018) de proiecţii de scurtmetraj şi lungmetraj, expoziţie de artă, dezbateri pe teme culturale şi de mediu, ateliere (re)creative pentru copii, workshop-uri despre responsabilitate socială şi un masterclass dedicat casting-ului.

Deschiderea oficială va avea loc miercuri de la ora 20:00, fiind însoţită de vernisajul Fighting with Mozart!. Expoziţia semnată de Mihai Zgondoiu şi curatoriată de Dan Lazea, prezentată sub umbrela Expo ShortFest, va fi deschisă zilnic publicului, pe toată durata festivalului, începând cu ora 10:00. Prima seară de festival aduce în atenţia cinefililor Retrospectiva Arkadia - cele 4 scurtmetraje premiate în anii trecuţi şi Loving Van Gogh / Cu drag, Van Gogh - primul film "pictat" din industria cinematografică. După miezul nopţii se dă drumul la petrecere, cu DJ PINPIN la boxe.

A doua zi de festival începe joi, 16 august 2018, la ora 12:00 cu o iniţiativă marca #HaiCuMine - Lecţii de prim ajutor, workshop practic susţinut de Oana Brătilă. Înainte de proiecţii, la ora 19:00, publicul este invitat la o dezbatere moderată de Dan Lazea, cercetător în domeniul ştiinţelor politice şi al filosofiei - "Cultura protestului şi arta contemporană"- în cadrul căreia se vor căuta răspunsuri despre cum s-a construit în România cultura recentă a protestului şi care sunt etapele şi actorii relevanţi ai acestui proces. Proiecţiile încep de la ora 21:00 cu secţiunea Focus: VSMU Slovacia, care reuneşte cele mai bune filme studenţeşti din Slovacia din prezent şi continuă la 22:30 cu prima parte a selecţiei oficiale Arkadia ShortFest, secţiunea necompetiţională. De la 00:30 DJ HEFE este responsabil de muzică şi distracţia până în zori.

Vineri, 17 august 2018, cei matinali şi cu spirit de aventură pot lua parte la Ciclo-Trip Arkadia - excursie cu bicicletele pe traseul Corbu-Săcele-Nuntaşi-Cetatea Histria. La finalul destinaţiei va avea loc un tur ghidat al Cetăţii. Mai multe detalii despre acţiune, se regăsesc pe site-ul oficial. De la 12:00, copiii sunt aşteptaţi la atelierele (re)creative "Micul Prinţ - lectură interactivă", susţinute de actriţa Iulia Verdeş, unde vor desena, povesti şi vor învăţa prin joc cum să dea frâu liber imaginaţiei. La ora 17:00 pasionaţii de industria cinematografică, ce doresc să afle cum pot ajunge pe un platou de filmare, sunt aşteptaţi la Masterclass-ul "Casting Call", susţinut de Dan Ursu, director de casting pentru platforma online castingTV.ro. Dialogul responsabil continuă la ora 19:00 cu dezbaterea "Protejaţi sturionii, cel mai de preţ dar al Dunării", moderată de Cristina Munteanu, expert WWF România. După ce soarele apune, de la ora 21:00, încep proiecţiile scurtmetrajelor studenţeşti, din secţiunea competiţională. DJ DOX va fi responsabil de petrecerea de vineri seară, începând cu ora 00:30.

Ultima zi oficială de festival, 18 august 2018, reia de la ora 12:00 atelierele pentru copii susţinute de Iulia Verdeş şi adaugă varietate prin cele planificate de WWF România, la ora 13:00, pentru micii exploratori pasionaţi de ecosistemul Deltei Dunării. Ultima dezbatere a ediţiei - "actionez.ro: Prima platformă online de sesizare a tuturor problemelor de mediu" - începe la ora 19:00 şi le va dezvălui celor interesaţi cum pot deveni participanţi activi în soluţionarea problemelor de mediu şi care este impactul pe care l-a avut până acum platforma. De la ora 21:00 se reiau proiecţiile secţiunii necompetiţionale, iar de la 22:30 va fi decernat Trofeul Arkadia ShortFest 2018. Seria proiecţiilor ediţiei cu numărul 5 va fi încheiată de lungmetrajul Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă, în regia lui Bogdan Theodor Olteanu. Proiecţia va avea loc în prezenţa echipei şi va fi urmată de o sesiune de Q&A. Ultima petrecere care promite distracţie până în zori începe după miezul nopţii, iar la butoane se va afla DJ DOBRICĂ.

Participarea la festival este accesibilă tuturor, în limita locurilor disponibile, în baza biletului de o zi sau a abonamentului de festival. Acestea pot fi achiziţionate online de pe Eventbook.ro sau din spaţiul de festival, începând cu miercuri 15 august 2018, ora 12:00.

***
"Evenimentele culturale şi susţinerea talentelor româneşti fac parte din misiunea Kaufland România. Facilităm accesul publicului la manifestări culturale şi încurajăm iniţiative care sprijină artiştii români şi accesul produsului cultural în comunităţile noastre". (Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România)

***

Detalii: www.arkadiashortfest.ro.
Ne puteţi urmări pe Facebook: Arkadia ShortFest.
Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi scrie pe [email protected].

***
Festivalul de film Arkadia ShortFest este organizat de Asociaţia Culturală Arkadia, în parteneriat cu Unbar.
Sponsor principal: Kaufland Romania
Maşina oficială: Honda
Proudly projected by: EPSON
Văzut de: Radio Guerrilla
Sprijinit de: Alfa Rom Trans, Shop4Office, Novatik
Parteneri: Techir, WWF-România, Decathlon, UNATC, VSMU Bratislava, Mokko, castingTv.ro
Parteneri media: Revista Arte şi Meserii, Observator Cultural, Agerpres, Radio România Cultural,
Movie News, Moviecore, Dissolved Magazine, SUB25, All About Romanian Cinema, LiterNet, IQool.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus