Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Planeta viselor pierdute

Publicul - fizic sau virtual - invitat la premiera spectacolului telematic Planeta viselor pierdute


septembrie 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Sâmbătă, 29 septembrie 2018, ora 20.00, va avea loc la Teatrul "George Ciprian" din Buzău premiera spectacolului telematic Planeta viselor pierdute. Spectacolul este cu adevărat o premieră europeană, întrucât se joacă în sala Teatrului din Buzău şi simultan într-o sală din Murcia, Spania, cu actori români şi spanioli. Se folosesc tehnologii moderne de comunicare care permit interacţiunea în timp real a actorilor din cele două spaţii, aflate la mii de kilometri distanţă (caracterul telematic). Atât publicul din România, cât şi cel din Spania au ocazia unei experienţe teatrale ieşite din comun: spectatorii din Buzău urmăresc o acţiune complexă, desfăşurată pe scena din faţa lor şi, concomitent, pe scena din Murcia. Acest lucru este posibil graţie unui ecran de mari dimensiuni şi internetului de mare viteză. În acelaşi mod, publicul din Spania vede şi aude actorii din faţa sa, dar şi pe cei din România.

 

Tema spectacolului e de stringentă actualitate: separarea familiilor prin plecarea unor membri ai acestora la muncă, în străinătate. Piesa e originală, elaborată pe baza a numeroase interviuri, atât cu copii rămaşi în ţară, cât şi cu emigranţi români din Spania, plecaţi în căutarea unui loc de muncă. Ghidul de interviu a fost realizat de domnul sociolog Mircea Kivu. Povestea emoţionantă care a rezultat din aceste interviuri are un puternic fond dramatic.

 

Spectacolul urmăreşte felul în care destinul unei familii a fost schimbat de plecarea unei mame în Spania şi importanţa pe care o au noile tehnologii de comunicare în menţinerea relaţiilor între cei rămaşi acasă şi cei aflaţi la mare depărtare.

 

Spectacolul e parte a proiectului european Tele-Encounters, care îşi propune să exploreze teleprezenţa ca element de limbaj artistic şi relaţiile prin Internet dintre membrii familiilor transnaţionale. Liderul de proiect este Teatrul "George Ciprian" din Buzău, iar parteneri sunt Universitatea Catolică "San Antonio" din Murcia (Spania) şi Municipalitatea din Lousada (Portugalia). Proiectul este co-finanţat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

 

Distribuţia: Andreea Darie, Ruxandra Oancea, Radu Solcanu, Ana Polo şi Tony Blaya.
Regie: Marina Hanganu, Ion Mircioagă (RO) şi Javier Galindo (ES).
Text: Ion Mircioagă şi Marina Hanganu.
Scenografie: Alexandra Constantin.
Multimedia: Mindscape Studio (aplicaţia digitală: Cristian Iordache şi Dragoş Vasiloaia; light design RO şi ES: Alexandros Raptis; sound setup RO şi ES: Florin Ciocan)
Sociolog proiect: Mircea Kivu.
Director artistic proiect: Marina Hanganu; Manager proiect: Gina Chivulescu.

Datele spectacolului:
27 septembrie 2018 (ora 12:00 şi ora 20:00),
28 septembrie 2018 (ora 12:00 şi ora 20:00),
29 septembrie 2018 (ora 12:00 şi ora 20:00),
30 septembrie 2018 (ora 12:00 şi ora 20:00),
12 noiembrie 2018 (ora 20:00),
13 noiembrie 2018 (ora 12:00),
14 noiembrie 2018 (ora 12:00),
15 noiembrie 2018 (ora 12:00).

 Toate articolele despre Planeta viselor pierdute


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Profesioniştii din domeniul teatrului şi publicul, invitaţi la un simpozion despre noile tehnologii ale scenei! - Teleprezenţa şi migraţia, Comunicat de presă
 e-migraţia: Când tehnologia nu înlocuieşte omenia - Planeta viselor pierdute, Bogdan Burileanu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer