iunie 2019
Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava", lansează a VI-a ediţie a programului 9G la TNB (Noua Generaţie) care se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta de până în 35 de ani, neangajaţi în instituţii de spectacol. Programul a fost lansat în ianuarie 2014, până în prezent fiind selectate 22 proiecte, 17 dintre ele fiind incluse în Stagiunea 9G la TNB.
9G la TNB se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti.

Mod de desfăşurare al programului:

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava" asigură spaţiul pentru pregătirea spectacolului, la Sala Mică sau într-una dintre sălile de repetiţii ale teatrului, pentru o perioadă de patru săptămâni (dintre care o săptămână pe scena de la Sala Mică). În funcţie de programul de repetiţii al teatrului şi de disponibilitatea spaţiilor (săli de repetiţie, foaiere etc.) sau de dificultatea proiectului propus, timpul acordat pregătirii spectacolului se poate prelungi.

TNB pune la dispoziţie facilităţile tehnice de la Sala Mică, magazia de costume, depozitul de decoruri, recuzita, atelierele teatrului, fără a face nicio investiţie în plus legată de producţia spectacolului, dar şi suportul logistic şi consiliere din partea teatrului.

Spectacolele care rezultă în urma proiectelor selecţionate vor dispune de 3 reprezentaţii gratuite, cu intrare liberă, fără plata drepturilor de autor sau a celor conexe.

În urma reprezentaţiilor cu public, şi cu acordul Consiliului artistic al TNB, spectacolul poate fi preluat pentru o stagiune (cu posibilitatea de prelungire a contractului) în repertoriul Sălii Mici, în Stagiunea 9G la TNB, putând beneficia de investiţii minime în producţie, de plata drepturilor de autor, conform reţetei reprezentaţiei şi a încasărilor, şi de promovare.

Condiţii de participare la preselecţia de proiecte:

Echipa care propune proiectul trebuie să fie formată din artişti independenţi, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta maximă de 35 de ani.

Nu există niciun tip de cerinţă sau de restricţie în legătură cu textele înscrise (dramaturgie clasică şi contemporană) sau cu genul de estetică propusă, dar constituie un avantaj conceptul de spectacol care mizează în special pe arta actorului.

Proiectele se vor trimite pe email la adresa: [email protected].

Acestea vor cuprinde (conform formularului pe care-l puteţi descărca de pe site-ul TNB: https://www.tnb.ro/ro/concurs-de-proiecte-9g-la-tnb-editia-a-vi-a): conceptul regizoral al spectacolului (maxim 2 pag.); distribuţia, CV-ul membrilor echipei. (Pot fi adăugate linkuri cu înregistrări ale spectacolelor la care au mai lucrat membrii echipei sau pot fi trimise prin transfer spectacole înregistrate). De asemenea, se vor menţiona detaliat necesităţile tehnice ale proiectului.
Piesa, dramatizarea, scenariul (orice text care stă la baza proiectului) trebuie alăturat într-un document separat.

Înscrierea proiectelor se face începând cu 12 iunie 2019, până la data de 31 iulie 2019, urmând ca pe 20 septembrie 2019 să fie anunţate titlurile şi echipele care au rămas pe lista finală. În urma unei discuţii cu echipele, se vor decide titlurile selectate spre a începe repetiţiile, în prima etapă a programului 9G (conform regulamentului).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus