Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Concursuri

#SAFESPOTT, 2019, o nouă rundă: căutăm regizor

iulie 2019
Teatrul Tineretului Piatra Neamţ caută, din nou, regizor / regizoare sub 35 de ani pentru montarea celui de-al doilea text câştigător al Concursului de dramaturgie contemporană "Corneliu-Dan Borcia": Ghid de supravieţuire pentru tocilari de Alexandra Bandac, cu perioada de repetiţii: 5 octombrie - 15 noiembrie 2019.

Cei interesaţi sunt rugaţi să scrie la adresa [email protected] pentru a obţine textul, urmând să transmită, la aceeaşi adresă de e-mail, până pe 1 septembrie 2019, inclusiv: CV, scrisoare de intenţie şi propunere regizorală pentru textul menţionat.

Spectacolul va fi montat la Sala Studio "Corneliu-Dan Borcia" a Teatrului Tineretului Piatra Neamţ - detalii spaţiu: http://www.teatrultineretului.ro/?page_id=16243

Textele premiate şi transformate în spectacole în cadrul #SAFESPOTT vor fi publicate pe platforma LiterNet la sfârşitul proiectului.

Co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiectul #SAFESPOTT promovează un spaţiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversităţii şi toleranţei, prin susţinerea producţiei a trei spectacole de teatru educaţional bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Aceste texte generează spectacole realizate de echipe compuse din profesionişti sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer), secondate de asistenţi voluntari, elevi de liceu. Spectacolele vor fi prezentate sub forma unei stagiuni mobile, în trei oraşe din judeţul Neamţ, în ideea dezvoltării unui public participativ. La finalul fiecărei reprezentaţii, actorii şi realizatorii spectacolelor participă la discuţii cu publicul.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SAFESPOTT sunt: Asociaţia LiterNet, Asociaţia Estetica, Asociaţia T.E.T. Alexandria, Teatrul "Luceafărul" Iaşi, Casa Culturii "Ion Creangă" Târgu Neamţ, Colegiul Naţional "Gheorghe Asachi" din Piatra Neamţ, Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ, Liceul de Artă "Victor Brauner" din Piatra Neamţ, Colegiul Naţional "Roman Vodă" din Roman şi Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" Târgu Neamţ.

Toate articolele despre Concursuri

Concurs de proiecte - 9G la TNB, 2019, Comunicat de presă
 #SAFESPOTT: căutăm regizor / regizoare sub 35 de ani, Comunicat de presă
 Concursul de dramaturgie contemporană Corneliu-Dan Borcia (ediţia a doua) la Piatra Neamţ, Comunicat de presă
 Concurs de dramaturgie pentru tineri - spectacole-lectură cu piesele finaliste la New Drama, 2018, la Excelsior, Comunicat de presă
 Peste 13.000 de vizitatori la ediţia 2018 a festivalului DIPLOMA, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Concursuri

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.