Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Concursuri

Teatrul Tineretului caută un nou text de dramaturgie contemporană pentru #SafeSpoTT, 2019

septembrie 2019
În luna martie 2019 anunţam că Teatrul Tineretului Piatra Neamţ se transformă pentru următorii doi ani în #SafeSpoTT pentru tineri şi am dat startul concursului de dramaturgie contemporană "Corneliu-Dan Borcia", adresat tinerilor autori, cu vârsta de maxim 35 ani. Două texte au fost deja alese spre montare.

În runda a doua a concursului, căutăm tot un text nou-nouţ, nepublicat şi nemontat, care să aibă la bază tema diversităţii şi a toleranţei, adresat publicului tânăr.

Propunerile de texte pot fi trimise până vineri, 15 noiembrie 2019, pe adresa de mail [email protected]. Juriul compus din profesionişti de teatru şi liceeni va alege textul câştigător, care va fi montat la Sala Mare a Teatrului Tineretului Piatra Neamţ.

Textele din cadrul #SAFESPOTT vor fi publicate pe platforma LiterNet la sfârşitul proiectului. (Textele selectate în prima ediţie a Concursului de dramaturgie contemporană "Corneliu-Dan Borcia" se pot citi sau descărca la acest link).

Proiectul #SafeSpoTT promovează un spaţiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversităţii şi toleranţei, prin susţinerea producţiei a trei spectacole de teatru educaţional, bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Spectacolele sunt realizate de echipe compuse din profesionişti sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer), secondate de asistenţi voluntari, elevi de liceu. Acestea vor fi prezentate sub forma unei stagiuni mobile, în trei oraşe din judeţul Neamţ, în ideea dezvoltării unui public participativ. La finalul fiecărei reprezentaţii, actorii şi realizatorii spectacolelor participă la discuţii cu publicul.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SafeSpoTT sunt: Asociaţia LiterNet, Asociaţia Estetica, Asociaţia T.E.T. Alexandria, Teatrul "Luceafărul" Iaşi, Casa Culturii "Ion Creangă" Târgu Neamţ, Colegiul Naţional "Gheorghe Asachi" din Piatra Neamţ, Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ, Liceul de Artă "Victor Brauner" din Piatra Neamţ, Colegiul Naţional "Roman Vodă" din Roman şi Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" Târgu Neamţ.

#SafeSpoTT este un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Toate articolele despre Concursuri

#SAFESPOTT, 2019, o nouă rundă: căutăm regizor, Comunicat de presă
 Concurs de proiecte - 9G la TNB, 2019, Comunicat de presă
 #SAFESPOTT: căutăm regizor / regizoare sub 35 de ani, Comunicat de presă
 Concursul de dramaturgie contemporană Corneliu-Dan Borcia (ediţia a doua) la Piatra Neamţ, Comunicat de presă
 Concurs de dramaturgie pentru tineri - spectacole-lectură cu piesele finaliste la New Drama, 2018, la Excelsior, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Concursuri

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.