ianuarie 2020
Festivalul de filme făcute de adolescenţi SUPER, 2020
Creativitatea mare răstoarnă resursele mici!

Pune mâna pe telefon sau camera de filmat, dă-ţi frâu liber ideilor şi înscrieţi scurtmetrajul la Super, festivalul de filme făcute de adolescenţi, până pe 15 martie 2020!

Mic îndrumar de făcut filme Super, Ediţia a 8-a

1. Înainte de a-ţi pune orice întrebare despre aparatură şi tehnică (care te asigurăm că nu sunt cele mai importante criterii de selecţie pentru noi) doar ia un telefon sau aparat şi filmează. Dacă vrei, pe urmă poţi reface!

2. Uită-te în jurul tău. În imediata ta apropiere. Te inspiră ceva? Uneori povestea e mult mai importantă decât orice aparat, obiectiv, trepied sau program în care o să editezi. Şi foarte important: nu îţi subestima propria poveste. De multe ori poate fi mai bună decât toate situaţiile ficţionale la un loc.

3. Dă-ţi libertate totală în alegerea cadrelor. Nu există corect sau greşit, compune imaginea cum vrei tu, cum ţi se pare potrivită pentru film.

4. Noi credem că sunetul e la fel de important ca imaginea. Nu-l pierde din vedere. Poţi înregistra foarte uşor cu telefonul tău.

5. Nu-ţi fie frică să ceri ajutor de la oameni cu mai multă experienţă, majoritatea abia aşteaptă să o împărtăşească cu tine. Chiar dacă sunt ocupaţi, cel mai probabil sunt doritori să ajute.

6. Doar fă filmul! Pe bune, acum. Experimentul e mama învăţăturii.

7. Iar dacă mai ai nevoie de ceva, uită-te întâi la următoarele trei filme din ediţiile precedente.

Puşti, pistoale şi smardoială - Vladimir Gurgu Naum


ISOlation - Iris Nedea


Luminiţa - Vlad C. Dragne


Te poţi înscrie la una dintre următoarele secţiuni:
competiţia naţională (deschisă pentru orice filme făcute de liceeni, în afara atelierelor de film);
workshop friends (filme realizate în ateliere de film, precum atelierele Vira, One World sau Let's Go Digital);
festival friends (filme realizate de foşti participanţi la Super care acum nu mai sunt liceeni).

Regulament şi detalii: http://www.superfestival.ro/newsupersite/2019/12/07/inscrieri-de-filme-super-2020/

Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenţi. Festivalul e organizat de tineri, cu puţini adulţi implicaţi - s-a născut în 2013, din dorinţa unor regizori adolescenţi de a avea un loc unde să îşi arate filmele, unde să se exprime. În iunie 2019 a avut loc ediţia a 7-a, la Cinemateca Eforie - cu 7 proiecţii de scurtmetraje naţionale şi internaţionale, ateliere de film, fotografie, poezie şi creative writing, noul concept Super Warm-Up (o serie de evenimente multidisciplinare în pregătirea festivalului), o expoziţie de artă şi petreceri.

Dacă vrei să descoperi mai multe poveşti despre experienţele de la festival, stai cu ochii pe Instagramul Super: @superfilmfestival şi pe Facebook-ul nostru: facebook.com/superadolescentii. Ne găseşti şi pe Patreon, la: patreon.com/superfestival

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus