august 2020
Festivalul de filme făcute de adolescenţi SUPER, 2020
De pe 31 august pe 6 septembrie 2020, în Bucureşti, vă aşteptăm la proiecţii, concerte, spectacole de teatru, o expoziţie şi lectură de poezie la Super 8! Anul acesta a trebuit să amânăm Super din cauza pandemiei, însă festivalul continuă şi am considerat că e important ca proiecţiile să se ţină în format fizic.
Respectând distanţarea socială, vrem să ne reconectăm: să vedem filme făcute de adolescenţi, să discutăm fotografiile şi grafica de la expoziţie, să ascultăm împreună lectura de poezie şi să recreăm comunitatea Super, de adolescenţi care fac film, literatură, arte plastice, muzică şi teatru.
De aceea, festivalul se va desfăşura în aer liber, cu respectarea normelor de protecţie:

Super8 | Deschiderea Festivalului: Concert şi proiecţie
Luni, 31 august 2020: de la ora 18:30, la Spaţiul M60, începe Super8 cu un concert cu artişti adolescenţi şi prima proiecţie de filme în competiţie (calupul Cocktail Nonalcoolic).

Super8 | Teatru: Douăzeci de Acting Up & Proiecţie
Marţi, 1 septembrie 2020: de la 18:30, la Mercato Kultur, Super8 continuă cu un spectacol de teatru (Douăzeci, de Acting Up) şi a doua proiecţie de filme în competiţie (calupurile Distanţa dintre mine şi noi şi Creaţie/Artă).

Super8 | Film + poezie = ?
Miercuri, 2 septembrie 2020: de la 18:30 la Rezidenţa BRD Scena9, Super8 continuă cu o lectură de poezie şi o proiecţie de videopoeme.

Super8 | Exterior: Expoziţie şi Proiecţie
Joi, 3 septembrie 2020: de la 18:00, la Spaţiul M60, continuă Super8 cu Expoziţia Super 2020: Exterior şi cu încă o proiecţie de filme în competiţie (calupul Inside/Outside).

Super8 | Proiecţie: Politicized Existence
Vineri, 4 septembrie 2020: de la 20:00 la Cinema Muzeul Ţăranului are loc proiecţia filmelor de competiţie din calupurile Te provoc să mă înţelegi şi Politicised Existence.

Super8 | Proiecţie: Între Patru Pereţi şi Workshop Friends
Sâmbătă, 5 septembrie 2020: de la 20:00, la Spaţiul M60, Super8 continuă cu proiecţia a două calupuri non-competiţionale: Între Patru Pereţi şi Workshop Friends, urmate de un Q&A cu regizorii.

Super8 | Gala de închidere şi Proiecţie
Duminică, 6 septembrie 2020: de la 19:30, la Spaţiul M60, Super8 se termină cu gala de închidere şi proiecţia a două calupuri non-competiţionale: Atelierele Super şi Festival Friends, urmate de un Q&A cu regizorii.

Programul complet şi detalii pe site: www.superfestival.ro/evenimente/




Accesul la evenimente se face gratuit, exclusiv pe bază de rezervare făcută online, cu excepţia evenimentului de joi, de la Cinema Muzeul Ţăranului, unde va fi necesară achiziţionarea biletului. O parte din evenimente vor fi difuzate live pe pagina noastră de facebook. Link pentru rezervări şi bilete: eventbook.ro/festival/super
 
Evenimentele vor respecta normele sanitare şi regulile de distanţare socială. Accesul se va face exclusiv cu măşti de protecţie (disponibile şi de vânzare), care vor fi purtate pe toată durata evenimentului. Tuturor participanţilor li se va lua temperatura la intrare, şi nu va fi permis accesul persoanelor cu simptome de răceală respiratorie. Locurile la proiecţie vor fi aşezate pentru a respecta distanţarea socială.

Grafica afişului realizată de: Alex Petrican, Andrei Pacea, Ada Stan, Beniamin Visarion.

Super organizează evenimente şi workshop-uri tot timpul anului, amplificând vocile adolescenţilor, încurajându-i să-şi urmeze pasiunile şi să creeze artă. Super înseamnă mai mult decât o săptămâna de festival.
Printre proiectele din 2020 se numără: workshop-ul de film Super; un program extensiv de educaţie cinematografică, organizat alături de You.The Youth Project şi One World România; atelierul de film politic Ce ne facem cu revoluţia?; un atelier de film queer organizat alături de festivalul ART200; atelierul de poezie; atelierul de fotografie; atelierul de scriere creativă; programul Super Pitch, organizat împreună cu British Council România, care urmăreşte finanţarea proiectelor propuse de tineri regizori. Înainte de pandemie, ambasadorii Super au creat zeci de evenimente în România şi în Republica Moldova, reprezentând festivalul şi încurajând adolescenţii să facă artă. În 2020 Super a ajuns în 18 oraşe, şi anume: Bacău, Botoşani, Braşov, Buzău, Chişinău, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Drochia, Focşani, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgovişte, Târgu-Jiu, şi Vaslui.

Urmăreşte-ne pe facebook şi instagram!
Susţine Super prin Patreon!


Proiect cultural co-finanţat de AFCN.
Sponsor Principal: Kaufland.
Spaţii partenere: Spaţiul M60, Rezidenţa BRD Scena9, Cinema Muzeul Ţăranului, Muzeul Ţăranului Român, Mercato Kultur.
Premiile festivalului: British Council România, Dispozitiv Books, Scena9, Black Button Books, Isopatrusute, MozaiQ, Kinoscope, OMG Publishing, Student Consulting, Rags and Riches, Fundaţia Calea Victoriei.
Parteneri instituţionali: Inspectoratul Şcolar Bucureşti, British Council România, Arhiva Naţională de Filme, Centrul Ceh, Muzeul Naţional de Artă Contemporană.
Organizaţii partenere: YOU, The Youth Project, Asociaţia Accept, MozaiQ, Asociaţia de dezvoltare a filmului românesc, Mai Mult Verde, Funky Citizens, Asociaţia Vira.
Parteneri: Gura Mare, B23, Cinehub Tonitza, ID Fest, Bucharest International Dance Film Festival, Film mai aproape, Plant Village, One World România, Cărtureşti, Vira Films, The Institute, F-Sides Cineclub, Apollo111 Teatrul.
Parteneri media: Samizdat, Modernism.ro, Revista Echinox, Films in Frame, Decât o Revistă, Film Menu, Movienews.ro, Radio România Cultural, Versus, Şcoala9, Perspektiva, Cinepub.ro, Scena9, All About Romanian Cinema, CUTRA, LiterNet.ro, Dissolved Magazine, filme-carti.ro, Cinefilia.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus