Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  03.ByPass

Documentarul Degas: Passion for Perfectionne încântă din 14 februarie la Happy Cinema


februarie 2020
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
La Happy Cinema seria documentarelor de artă continuă cu o premieră: Degas: Passion for Perfection, o călătorie superbă de la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge până pe străzile Parisului.

Din 14 februarie 2020 publicul este invitat să vizioneze documentarul Degas: Passion for Perfection la Happy Cinema Bucureşti, iar pe 15 şi 16 februarie la Happy Cinema Bistriţa şi Bacău.
 
 
Degas: Passion for Perfection este o călătorie de la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge, a cărui colecţie a lucrărilor lui Degas este cea mai reprezentativă din Marea Britanie, până pe străzile Parisului. Având acces exclusiv la lucrări rare şi diverse, documentarul spune povestea fascinantă a încercărilor lui Degas de a atinge perfecţiunea prin experimentarea cu noi tehnici şi prin lecţiile pe care le-a învăţat studiindu-i pe maeştrii din trecut.
 
Uneori frustrat de propriile eşecuri, Degas era consumat de principii obsesive şi de problemele cu vederea pe care le avea, dar determinarea de a captura viaţa de zi cu zi este evidentă în fiecare lucrare a sa. Niciodată pe deplin mulţumit, multe dintre picturile şi sculpturile lui Degas au fost ţinute ascunse în timpul vieţii sale, dar acum, printr-o analiză minuţioasă, pot fi privite ca unele dintre cele mai detaliate şi expresive lucrări din epoca modernă.

Cu ajutorul poveştilor scrise ale prietenilor şi comentatorilor şi a scrisorilor scrise chiar de Degas, acest documentar evidenţiază un adevăr mult mai complex din spatele unuia dintre cei mai influenţi artişti francezi ai secolului al XIX-lea şi este o explorare complexă a minţii lui Degas.

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete Happy Cinema sau online pe www.happycinema.ro.
 
Tarif unic: 26 lei.

0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer