februarie 2020
03.ByPass
La Happy Cinema seria documentarelor de artă continuă cu o premieră: Degas: Passion for Perfection, o călătorie superbă de la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge până pe străzile Parisului.

Din 14 februarie 2020 publicul este invitat să vizioneze documentarul Degas: Passion for Perfection la Happy Cinema Bucureşti, iar pe 15 şi 16 februarie la Happy Cinema Bistriţa şi Bacău.
 
 
Degas: Passion for Perfection este o călătorie de la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge, a cărui colecţie a lucrărilor lui Degas este cea mai reprezentativă din Marea Britanie, până pe străzile Parisului. Având acces exclusiv la lucrări rare şi diverse, documentarul spune povestea fascinantă a încercărilor lui Degas de a atinge perfecţiunea prin experimentarea cu noi tehnici şi prin lecţiile pe care le-a învăţat studiindu-i pe maeştrii din trecut.
 
Uneori frustrat de propriile eşecuri, Degas era consumat de principii obsesive şi de problemele cu vederea pe care le avea, dar determinarea de a captura viaţa de zi cu zi este evidentă în fiecare lucrare a sa. Niciodată pe deplin mulţumit, multe dintre picturile şi sculpturile lui Degas au fost ţinute ascunse în timpul vieţii sale, dar acum, printr-o analiză minuţioasă, pot fi privite ca unele dintre cele mai detaliate şi expresive lucrări din epoca modernă.

Cu ajutorul poveştilor scrise ale prietenilor şi comentatorilor şi a scrisorilor scrise chiar de Degas, acest documentar evidenţiază un adevăr mult mai complex din spatele unuia dintre cei mai influenţi artişti francezi ai secolului al XIX-lea şi este o explorare complexă a minţii lui Degas.

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete Happy Cinema sau online pe www.happycinema.ro.
 
Tarif unic: 26 lei.

Regia: Nap Toader Cu: Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Gabriel Spahiu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus