februarie 2020
Concursuri
Reactor de creaţie şi experiment lansează înscrierile pentru cea de-a cincea ediţie Drama 5!
Proiectul se adresează tuturor autorilor dramatici, cu experienţă sau fără, care doresc să scrie o piesă de teatru într-un cadru creat special pentru acest scop.

Drama 5 susţine dezvoltarea dramaturgiei româneşti printr-un program de rezidenţe de scriere dramatică la care participă anual un număr de cinci autori, selectaţi prin concurs. În perioada mai-iunie 2020, celor cinci li se va crea cadrul necesar pentru a finaliza o piesă proprie: şedinţe de lectură şi feedback cu Alina Nelega, autorul dramatic ataşat rezidenţei, întâlniri cu regizori, actori, dramaturgi, producători, sprijin şi încurajare pentru ducerea la bun sfârşit a ideilor lor.

În luna mai 2020 va avea loc o primă întâlnire de lucru, urmând ca în luna iunie 2020 să aibă loc rezidenţa propriu-zisă. Unul dintre cele cinci texte rezultate va fi montat la Reactor, iar celelalte patru vor avea câte un spectacol-lectură. Toate cinci vor fi publicate într-un volum colectiv în parteneriat cu LiterNet şi vor fi distribuite, alături de recomandări, către instituţii şi profesionişti din lumea teatrului, pentru a le spori şansele de a deveni spectacole.

Înscrierile se fac până la 28 martie 2020, la adresa [email protected].

Dosarele de înscriere trebuie să conţină:
un CV al autorului
o scurtă motivaţie de participare
un proiect dramaturgic (o prezentare detaliată a textului pe care se va lucra, precum şi un fragment de minimum 1500 de cuvinte din acesta - atenţie, textul nu trebuie să fie finalizat).

Nu există nici o restricţie în privinţa temei sau a subiectului piesei, singura cerinţă este ca aceasta să poată fi jucată de maxim cinci actori. Rezidenţele sunt remunerate, iar cazarea va fi asigurată pentru rezidenţii din afara Clujului.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate în 8 aprilie 2020.

În selecţia rezidenţilor se vor lua în calcul originalitatea conceptului, relevanţa proiectului pentru societatea contemporană, fluenţa şi calitatea scrisului, motivaţia coerentă şi clară de a lua parte la acest program. Se caută autori cu o voce proprie, care au ceva de spus şi cărora nu le este teamă să experimenteze, persoane deschise la feedback şi care îşi doresc să cunoască şi să colaboreze cu profesionişti din lumea teatrului.

Calendar:
28 martie 2020 - termen limită de înscriere
8 aprilie 2020 - anunţarea celor 5 rezidenţi selectaţi
mai 2020 (la o dată stabilită ulterior) - prima etapă a rezidenţei: 3 zile de workshop cu Alina Nelega
1-30 iunie 2020 - a doua etapă a rezidenţei: o lună petrecută la Cluj

Puteţi afla alte detalii şi noutăţi legate de Drama 5 urmărind site-ul www.reactor-cluj.com şi pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/Drama5.rezidente

Ilustraţie: Lucia Mărneanu


Acest proiect cultural este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus