Realitatea Românească / aprilie 2003
Two weeks notice
**1/2* (pentru că cei doi actori au suficienţi fani chiar şi în România pentru a umple sălile de cinematograf, pentru că filmul este o comedie romantică OK şi pentru că unele replici şi situaţii sunt chiar amuzante)

Problemele legate de originalitate nu sunt specifice pentru Dragoste cu preaviz. Dimpotrivă, bazele poveştii ar putea fi deduse într-un simplu joc de copii. Şi principala miză a acestui film este: când vor ajunge cei doi eroi să se sărute şi să-şi recunoască dragostea care îi leagă încă de la început şi de care orice spectator este perfect conştient, dar care este bine ascunsă protagoniştilor pe parcursul a 90% din film.

Cu alte cuvinte: gândiţi-vă la Maddie şi David, care are loc pe parcursul a numai o oră şi jumătate şi în care lipsesc poveştile poliţiste. Lăsând comparaţiile la o parte, să vedem despre ce este vorba în această comedie romantică în care actorii sunt Sandra Bullock şi Hugh Grant. El este un multimiliardar care nu doreşte decât să facă şi mai mulţi bani. Ea este o avocată preocupată de viitorul planetei şi al omenirii şi care, încercând să salveze ce se poate salva, acceptă să se angajeze consultant al miliardarului. În cele din urmă relaţia dintre ei se deteriorează, ea devenind un fel de asistentă personală, motiv pentru care îşi şi dă demisia. Povestea de dragoste începe de fapt cu această demisie, adică nu este, cum spune reclama filmului, "dragoste la prima vedere, ci dragoste la ultima vedere". În rest lucrurile evoluează după tipicul bine ştiut, aşa că dacă vă place genul, vă veţi distra, dacă nu, mai bine staţi acasă.

Fişa tehnică :

Two Weeks Notice, SUA, 2002
Regizor : Marc Lawrence
Cu : Sandra Bullock, Hugh Grant, Alicia Witt
Regia: Mark Lawrence Cu: Hugh Grant, Sandra Bullock, Alicia Witt

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus