mai 2020
Concursuri
Teatrul Excelsior are plăcerea să anunţe cele şase piese finaliste ale celei de-a VI-a ediţii a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi New Drama, desemnate după lecturare de un juriu de specialitate. La ediţia 2020 a concursului au fost înscrise 61 de piese scrise de adolescenţi din 38 de oraşe, comune şi sate din întreaga ţară.

Cele şase piese şi cei şase tineri dramaturgi (în ordine alfabetică) care au trecut în următoarea etapă a proiectului New Drama sunt:

Desenează-mi un monstru de Daria Ancuţa (17 ani, Constanţa)
Ceasul de Vlad-Cristian Gherghel (15 ani, Bucureşti)
Şi afară era frumos de Patrick Josephs (17 ani, Bucureşti)
Ordine şi linişte la cină - Poză pentru vrăbiuţe de Diana Marghiolu (18 ani, Slatina, Jud. Olt)
Ne învârtim în sens invers acelor de ceasornic de Denisa-Florentina Neaţu (18 ani, Tulcea)
Vita Vitae de Antonio-Daniel Petrică (15 ani, Giurgiu)

Cele şase piese finaliste urmează să fie analizate pe larg în cadrul unui atelier de scriere dramatică, iar ulterior vor fi prezentate sub formă de spectacole-lectură. În urma vizionării lor sub această formă va fi desemnată piesa câştigătoare a celei de-a şasea ediţii a concursului, care va fi pusă în scenă la Teatrul Excelsior.

Din cauza situaţiei excepţionale în care ne aflăm ca urmare a pandemiei, Concursul New Drama nu se mai poate desfăşura conform calendarului anunţat. Următoarele etape vor fi reprogramate atunci când contextul va fi favorabil derulării concursului în condiţii normale. Toate detaliile privind metodologia şi calendarul desfăşurării Concursului New Drama vor putea fi accesate pe site-ul Teatrului Excelsior, în secţiunea dedicată.

Teatrul Excelsior doreşte să mulţumească Ministerului Educaţiei Naţionale pentru susţinerea acordată şi în 2020 în organizarea Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi New Drama, prin implicarea instituţiilor de învăţământ din întreaga ţară în promovarea concursului în rândul elevilor adolescenţi pasionaţi de teatru.

La fel ca la ediţiile precedente, piesele scrise de adolescenţi au fost citite şi evaluate şi de un juriu format din părinţi de adolescenţi, fără a le fi fost divulgate numele concurenţilor. Rezultatele jurizării părinţilor vor fi anunţate în zilele următoare.

***
Organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior, Concursul de dramaturgie pentru adolescenţi New Drama este primul proiect din cadrul programului multianual Excelsior Educaţional care le oferă adolescenţilor pasionaţi de teatru şansa de a-şi vedea primele încercări dramaturgice transformate în spectacole realizate în regim profesionist.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus