august 2020
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, BIFF, 2020
Panorama este secţiunea BIFF ce aduce în prim plan filme premiate şi consacrate la nivel mondial. Iată trei dintre filmele pe care vi le propunem în 2020:

Pinocchio, regia Matteo Garrone

Pinocchio, regizat de Matteo Garrone, deschide cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF), care va avea loc între 27 august şi 2 septembrie 2020.
Creator de capodopere, precum Gomorra, Reality, Tale of Tales sau Dogman, Matteo Garrone revine în vizorul publicului cu cea mai recentă creaţie - Pinocchio - ce-l are pe impecabilul Roberto Benigni, în rolul lui Geppetto. Filmul de fantezie italian scris de Matteo Garrone, împreună cu Massimo Ceccherini, se bazează pe cartea din 1883, Aventurile lui Pinocchio, scrisă de autorul italian Carlo Collodi. Pinocchio este un proiect de suflet al lui Garrone, care a desenat primul storyboard al poveştii, la vârsta de şase ani.
"Eu, personal, mă identific cu Pinocchio de când eram copil, însă odată cu vârsta am început să mă transform în Geppetto, mai ales după ce am devenit tată... Este ceva în mine din amândoi" - Matteo Garrone
Pinocchio este un "must-see" pentru consumatorii de cinema.

There is No Evil, regia Mohammad Rasoulof
(Câştigător al Ursului de aur - Berlinale 2020)

There Is No Evil este o dramă iraniană regizată de Mohammad Rasoulof. Filmul relatează patru poveşti despre pedeapsa cu moartea în Iran. Rasoulof a explicat că filmul este despre "oamenii care îşi asumă responsabilitatea" pentru acţiunile lor şi că fiecare poveste "se bazează pe propria experienţă".
Precum conaţionalul şi colegul său, marele regizor Jafar Panahi, Mohammad Rasoulof este constrâns să găsească noi modalităţi ingenioase de a face film. There Is No Evil este, practic, o filmare alcătuită dintr-o serie de scurtmetraje "cusute" împreună. O operă curajoasă şi pasională, împărţită în patru poveşti, care se mişcă în jurul pedepsei cu moartea din Iran.
Prin acest film-manifest, regizorul pare a întreba publicul cum să păstreze bunul simţ, moralitatea şi încrederea în mai bine, în faţa unui regim asupritor şi represiv.

Sorry We Missed You, regia Ken Loach

Sorry We Missed You, prezentat la Festivalul de la Cannes 2019, este încă un atac adus sistemului liberal britanic, semnat Ken Loach. Prin această manifestare artistică i se conferă regizorului, încă o dată, titlul de implacabil narator al societăţii britanice moderne.

Program #BIFF2020
Programul complet al festivalului este disponibil pe biff.com.ro şi în formatul pdf din partea de jos a acestei pagini, iar biletele vor putea fi achiziţionate pe eventbook.ro. BIFF dezvăluie, de asemenea, în săptămâna care vine, şi afişul oficial al acestei ediţii unicat.
În vederea desfăşurării evenimentului în condiţii de siguranţă, BIFF va implementa normele stabilite de autorităţi şi apelează la cooperarea participanţilor la festival.
Pe site-ul BIFF şi pe pagina de Facebook găseşti toate informaţiile actualizate despre invitaţi, parteneri, selecţie şi program.

Festivalul este organizat de Fundaţia Charta, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României.
BIFF este un proiect cultural finanţat prin Ministerul Culturii.
Festivalul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Român şi al Centrului Naţional al Cinematografie, găzduit de Cinema Muzeul Ţăranului Român, Grădina cu Filme - Cinema & More a Creart din Bucureşti şi Opera Comică pentru Copii.
Echipa pentru imagine & visual BIFF: Balint Hajagos, Silviu Antohe, Maria Maxim, Dan Drăghicescu

Parteneri: Cinema Muzeul Ţăranului Român, Grădina cu Filme - Cinema & More a Creart din Bucureşti şi Opera Comică pentru Copii, Ambasada Republicii Coreea în România, KOFIC (Korean Film Council), Crama Histria, PATER, Olympus, Valvis Holding, BMW Group Romania
Parteneri media: The Hellenic - Romanian Bilateral Chamber of Commerce, Radio France Internationale, AARC - All About Romanian Cinema, Agenda LiterNet, CineGhid, Pink Stripe
Parteneri tradiţionali: Independenţa film, Bad Unicorn, DHL, UCIN


Descarcă programul BIFF 2020 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus