august 2020
Festivalul Película - Latin American Experience, 2020
Pentru serile de cinema în aer liber de la cinema Elvire Popesco, organizatorii celei de-a 5-a ediţii a festivalului Película au pregătit o selecţie de 5 filme ce pot fi vizonate în premieră extraordinară în România. Toate filmele sunt subtitrate în limba română.

Los dias de la ballena / Zilele în care a apărut balena, filmul cu care Película deschide cea de-a 5-a ediţie, este lungmetrajul de debut al regizoarei columbiene Catalina Arroyave Restrepo. O poveste plină de culorile graffiti-ului de pe străzile din Medellín, care vorbeşte despre dorinţa unor tineri de a schimba lumea. Un film plin de forţă şi vulnerabilitate. Înaintea proiecţiei, spectatorii vor beneficia de un moment surpriză.
Detalii şi trailer: www.peliculafestival.ro/los-dias-de-la-ballena/


El viaje de Javier Heraud / Călătoria lui Javier Heraud este cel mai recent documentar semnat de regizorul peruvian Javier Corcuera (invitatul special al ediţiei din 2018). Poet şi luptător de gherilă, Javier Heraud a fost ucis la 21 de ani. În ciuda vârstei sale fragede, el a lăsat în urmă o operă fundamentală pentru poezia peruviană.
Detalii şi trailer: www.peliculafestival.ro/el-viaje-de-javier-heraud/


Aleli / Casa de vacanţă este cel de-al doilea film regizat de Leticia Jorge (Uruguay). O familie porneşte într-un weekend de furie nechibzuită, ciocnire a dorinţelor, nostalgie nesoluţionată, şezlonguri, remedii florale Bach, probleme cu legea. Un weekend în care fiecare se va izbi de celălalt, la propriu şi la figurat. O dramă cu accente comice, plină de momente intense.
Detalii şi trailer: www.peliculafestival.ro/aleli/

Araña / Pânza de păianjen este propunerea Chile pentru Cel mai bun film străin la Premiile Oscar 2020, şi cel de-al treilea film regizat de Andres Wood care este selectat pentru a-i reprezenta ţara la Oscar. Pentru scenariu, regizorul a colaborat cu chilianul Guillermo Calderon (scenaristul filmelor lui Pablo Larrain: Neruda, The Club). Un thriller politic care urmăreşte începuturile mişcării ultra-naţionaliste care au dus la căderea lui Salvador Allende şi la ascensiunea dictatorului Augusto Pinochet.
Detalii şi trailer: www.peliculafestival.ro/arana/


Producţia care închide seria proiecţiilor din curtea Institutului Francez este, după buna tradiţie a festivalului, un film cu şi despre tango. Piazzola, los años del tiburon / Astor Piazzola, anii rechinului, regizat de Daniel Rosenfeld, este un documentar argentinian despre "cel mai important compozitor de muzică tango din lume". Muzicianul şi compozitorul argentinian de muzică pentru bandoneon, Astor Piazzolla (1921-1992), a revoluţionat tangoul. Vă invităm să îl descoperiţi.
Detalii şi trailer: www.peliculafestival.ro/piazzola-los-anos-del-tiburon/


Biletele pentru proiecţiile outdoor au fost puse în vânzare pe eventbook.ro: https://eventbook.ro/festival/pelicula.

Toate aceste filme pot fi vizionate şi online, de pe întreg teritoriul României, în perioada 9-16 septembrie 2020. Biletele şi abonamentele pentru selecţia online a festivalului vor fi puse în vânzare în prima săptămână a lunii septembrie pe eventbook.ro. Pentru vizionările online, biletele pot fi achiziţionate şi direct, de pe platforma Cinesquare.net, pe parcusul zilelor de desfăşurare a festivalului (9-16 septembrie 2020).

Selecţia completă de filme din 2020 cuprinde producţii din Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Mexic, Peru, Spania şi Uruguay.

A 5-a ediţie a festivalului Película, singurul festival de film şi cultură ibero-americană din România, va avea loc online între 9 şi 16 septembrie 2020, respectând toate normele şi măsurile în vigoare pentru organizarea de evenimente.

¡Hasta pronto!

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE şi Asociaţia Culturală ARTICHITANA.
Sponsori: Mez Craft Ro, License Hub, Saha, Alien Films Entertainment
Parteneri: Cinesquare, Bad Unicorn, Eventbook
Parteneri Instituţionali: institutul Francez, Ambasada Franţei, Ambasada Peru, Ambasada Braziliei, Ambasada Chile, Ambasada Mexicului, Ambasada Argentinei, Institutul Cervantes
Parteneri media: Radio Guerrilla, Cinemagia, Ziarul Metropolis, TV5MONDE, Munteanu, Asociaţia Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI), Innerpreneur


Website: www.peliculafiesta.ro
Facebook: www.facebook.com/PeliculaLAFE
Instagram: @peliculalafe

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus