iulie 2021
Concursuri

Teatrul Excelsior are plăcerea să anunţe cele şase piese finaliste ale celei de-a VII-a ediţii a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA, desemnate, după lecturare, de un juriu de specialitate. La ediţia 2021 a concursului au fost înscrise 35 de piese scrise de adolescenţi din 19 oraşe, comune şi sate din întreaga ţară.

Cele şase piese şi cei şase tineri dramaturgi (în ordine alfabetică) care au trecut în următoarea etapă a proiectului NEW DRAMA sunt:

Un fluture răstoarnă o piesă de domino.exe de Daria Ancuţa (18 ani, Constanţa)
Eu vs. Mine de Mihaela-Rebeca Ion (18 ani, Buftea, Jud. Ilfov)
Tot ce se uneşte se destramă de Carla Oncescu (17 ani, Bucureşti)
Ceaiul seriozităţii şi beţia de ironie de Gabriela Voinea (17 ani, Bucureşti)
Zeii de David Simula (17 ani, Constanţa)
Escape Room de Eva Viviana Zaharia (16 ani, Călăraşi)

Cele şase piese finaliste vor fi analizate pe larg în cadrul unui atelier de scriere dramatică, iar ulterior vor fi prezentate ca spectacole-lectură. În urma vizionării lor sub această formă, va fi desemnată piesa câştigătoare a celei de-a şaptea ediţii a concursului, care va fi pusă în scenă la Teatrul Excelsior.

Pentru că în anul 2020, contextul excepţional cauzat de pandemie a afectat desfăşurarea concursului conform calendarului stabilit, în 2021 atelierul de scriere dramatică îi va reuni pe finaliştii ediţiilor a VI-a şi a VII-a, în luna septembrie 2021, iar spectacolele-lectură pentru cele două ediţii vor avea loc în luna decembrie 2021.
 Toate detaliile privind derularea Concursului NEW DRAMA vor putea fi accesate pe site-ul Teatrului Excelsior, în secţiunea dedicată.

Teatrul EXCELSIOR mulţumeşte Ministerului Educaţiei Naţionale pentru susţinerea acordată şi în 2021 în organizarea Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA, prin implicarea instituţiilor de învăţământ din întreaga ţară în promovarea concursului în rândul elevilor adolescenţi pasionaţi de teatru.

La fel ca la ediţiile precedente, piesele scrise de adolescenţi au fost citite şi evaluate şi de un juriu format din părinţi de adolescenţi, fără a le fi fost divulgate numele concurenţilor. Rezultatele jurizării părinţilor vor fi anunţate în zilele următoare.

Organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, Concursul de dramaturgie pentru adolescenţi NEW DRAMA este primul proiect din cadrul programului multianual EXCELSIOR Educaţional care le oferă adolescenţilor pasionaţi de teatru şansa de a-şi vedea primele încercări dramaturgice transformate în spectacole realizate în regim profesionist.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus