iulie 2021
Generații - Moștenirea tăcută
A face o călătorie cronologică prin amintirile noastre de familie este un exerciţiu plin de nostalgie, care atrage zâmbete şi trezeşte sentimente. Momentele trecute au o forţă imensă de a crea sentimentul de apartenenţă la comunitate şi o conexiune umană puternică. Actul de a povesti generează natural empatie, compasiune şi disponibilitate spre apropiere.

Tocmai de aceea, a apărut proiectul cultural Generaţii - Moştenirea tăcută, ce propune valorizarea procesului de a împărtăşi poveştile dintr-o familie, cu scopul de a-i apropia pe adolescenţi de părinţi şi de bunici, generând totodată idei, trăiri şi principii care să consolideze legătura dintre ei.

Generaţii - Moştenirea tăcută cuprinde un spectacol de teatru pe tema moştenirii transgeneraţionale, ateliere de scriere intuitivă pentru adolescenţi, storytelling şi seri de lectură.

Generaţii - Moştenirea tăcută ne invită pe toţi să fim martori ai unor amintiri atemporale şi să ne arate cum să ne creăm un mare album de familie pe care să-l transmitem generaţiilor viitoare. Împărtăşind poveşti de familie în cadrul spectacolului, adolescenţii sunt încurajaţi să le redescopere pe ale lor. Chiar cele mai simple momente au dramatism şi potenţialul de a ne mişca prin emoţia pe care o creează.

Proiectul vine în întâmpinarea tuturor, însă sunt vizaţi cu precădere adolescenţii şi adulţii din familia sau din comunitatea lor.

Spectacolul de teatru Generaţii - Moştenirea tăcută, al cărui scenariu este inspirat din mai multe poveşti reale culese de la părinţii, bunicii şi străbunicii aceleaşi familii, va avea premiera în 2 august 2021 la Apropo Bucureşti, şi alte 3 reprezentaţii la Grădina cu Filme (3 şi 5 august 2021) şi la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (4 august 2021).

Participarea la spectacolele din 2 şi 4 august 2021 au intrare liberă, iar accesul se face în baza unei rezervări la adresa de email [email protected].

Pentru reprezentaţiile de la Grădina cu Filme, publicul doritor este rugat să efectueze rezervări prin intermediul Creart - Grădina cu Filme, la www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/.

Pe 6, 7 şi 8 august 2021, vor avea loc atelierele dedicate adolescenţilor de scriere intuitivă şi serile de lectură Generaţii la poveşti. Atelierele sunt menite să aducă generaţii diferite în acelaşi spaţiu şi să încurajeze împărtăşirea de idei şi experienţe. Se vor auzi poveştile spuse în copilărie la gura sobei şi atmosfera de apropiere între generaţii ce prilejuieşte transmiterea unei bogăţii de amintiri, poveşti, întâmplări reale, şi principii din care oricine poate învăţa. Participarea la ateliere este gratuită, pe bază de înscriere la adresa de email [email protected].

Mai multe detalii despre datele reprezentaţiilor spectacolului de teatru şi ateliere, se găsesc pe pagina de Facebook Delazero sau la https://asociatiadelazero.ro/.

Veste bună e că proiectul Generaţii - Moştenirea tăcută nu se opreşte doar la Bucureşti, iar începând cu 9 august 2021 acesta va porni într-un turneu naţional în Giurgiu, Constanţa, Babadag, Iaşi şi Paşcani.

Generaţii - Moştenirea Tăcută este un proiect cultural iniţiat de actriţa Cristina Tudor, organizat cu susţinerea Asociaţiei Delazero şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

În realizarea spectacolului de teatru Generaţii - Moştenirea Tăcută au contribuit:
Regia: Corina Andrian /  Scenariu: Cristina Tudor
Sound Design: Adrian Piciorea
Distribuţia: Andrei Atabay, Andrei Cristea, Lia Marin, George Olar, Victoria Radu, Cristina Tudor
Producţie şi suport tehnic: Motorul de Producţie.

Parteneri: CMBRAE, Teatrul Apropo, Grădina cu Filme, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Şcoala Gimnazială Ferdinand din Bucureşti, Muzeul Judeţean Teohari Antonescu din Giurgiu, Colegiul Naţional Ion Maiorescu din Giurgiu, Centrul Cultural Ion Vinea din Giurgiu, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, ArtGema Pub, Mondim Pub, Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Babadag, Centrul Cultural Nicolae Bălăşescu Nifon, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi, Teatrul din Stejar, Colegiul Naţional Costache Negruzzi, Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu din Paşcani.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Viva FM, Radio Hit, AGERPRES, Zile şi Nopţi, IQads, Caţavencii, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Suplimentul de Cultură, Ziarul de Iaşi, Liternet, Observator Cultural, PRwave, Bookblog, The Institute, Iqool, 4arte, Fashion Premium Magazine, CTnews, TLnews, Opinia Giurgiuveanului.


De: Cristina Tudor Regia: Corina Andrian Cu: Teodor Abagiu / Andrei Atabay, Andrei Cristea, Lia Marin, George Olar, Victoria Radu, Cristina Tudor

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus