august 2021
Festivalul Internaţional de Film pentru Publicul Tânăr KINOdiseea, 2021
Cea de-a XIII-a ediţie a KINOdiseea - Festivalul Internaţional de Film pentru Publicul Tânăr (open air) va avea loc în Parcul Plumbuita din Bucureşti, în perioada 1 - 12 septembrie 2021 şi va aduce pe marele ecran din aer liber douăsprezece filme pentru copii, perfecte pentru o seară petrecută împreună cu întreaga familie, pelicule şi animaţii educative, realizate de studiourile Disney şi Pixar.

Pe lângă proiecţiile de film, majoritatea dublate în limba română, publicul va avea ocazia să participe la ateliere de actorie, spectacole cu păpuşi gigante, spectacole de jonglerii, pantomimă, roboţi led pe picioroange şi târguri de meşteşuguri, artizanat şi design contemporan.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul ediţiei non-competiţionale în aer liber este gratuită. Toate filmele sunt destinate audienţei generale. KINOdiseea în aer liber este primul eveniment din cadrul ediţiei a XIII-a.

Program

1 septembrie 2021
Ora 20:30 - Inside Out / Întors pe dos - Regia Pete Docter, Ronnie Del Carmen, animaţie, 102 minute, dublat în limba română.
Viaţa lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, este dată peste cap atunci când trebuie să-şi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor fetiţei, complet depăşiţi de situaţie. Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria se ceartă, colaborează şi se pierd în discuţii în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe şi să-şi găsească noi prieteni.

2 septembrie 2021
Ora 20:30 - Sing / Hai să cântăm - Regia Garth Jennings, Christophe Lourdelet, animaţie, 110 minute, dublat în limba română.
Plasată într-o lume similară cu a noastră, dar populată de animale, această îndrăgită animaţie îl are în centru pe Buster Moon, un koala stilat, aflat la cârma unui teatru ale cărui zile glorioase au cam trecut. Optimist incorigibil - dar şi un mic afurisit - îşi iubeşte teatrul mai mult decât orice pe lume şi este pregătit să facă tot ce îi stă în puteri ca să îl readucă la succesul de odinioară.

3 septembrie 2021
Ora 18:30 - 20:30 - Spectacol Led Robots pe picioroange (spectacol de două ore)
Ora 20:30 - Zootropolis - Regia Rich Moore, Jared Bush, Byron Howard, animaţie, 108 minute, dublat în limba română.
În oraşul animal Zootopia, o vulpe guralivă trebuie să fugă atunci când i se înscenează o crimă. Poliţistul cel mai bun din Zootopia, un iepure neprihănit, se află pe urma vulpii, dar când amândoi devin ţintele unei conspiraţii, sunt obligaţi să lucreze împreună şi descoperă că şi duşmanii naturali pot deveni cei mai buni prieteni.

4 septembrie 2021
Ora 11:00 - 20:30 - Kids Fair - târg de meşteşugari
Ora 18:00 - 19:00 - Atelier de Slime (20 copii, + 5 ani)
Ora 18:30 - 20:30 - spectacol Giant Puppets
Ora 20:30
- Moana - Regia Ron Clements, John Musker, animaţie, 103 minute, dublat în limba română.
Cu două milenii în urmă, Moana, o navigatoare înnăscută, porneşte în căutarea unei insule legendare din Oceania. Călătoria i-l va scoate în cale pe semizeul Maui, care o va ajuta să traverseze oceanul dezlănţuit, într-o extraordinară aventură plină de experienţe neobişnuite. Miza este şi ea ieşită din comun: ceea ce găseşte pe insulă ar putea-o ajuta pe Moana să-şi salveze familia.

5 septembrie 2021
Ora 11:00 - 20:30 - Kids Fair - târg de meşteşugari
Ora 18:00 -19:00 - Atelier de reciclare creativă (20 copii, + 4 ani)
Ora 20:30 - Coco - Regia: Lee Unkrich, Adrian Molina, animaţie, 109 minute, dublat în limba română.
Deşi în familia sa muzica e interzisă de generaţii, tânărul Miguel visează să devină un adevărat cântăreţ, la fel ca idolul său Ernesto de la Cruz. Încercând cu disperare să-şi dovedească talentul, Miguel se trezeşte prins în uluitorul şi coloratul Ţinut al Morţilor. Acolo, îl întâlneşte pe fermecătorul pezevenchi Hector. Împreună, cei doi noi prieteni pornesc într-o călătorie extraordinară pentru a dezlega misterul ascuns de generaţii în familia lui Miguel.

6 septembrie 2021
Ora 20:00 - Toy Story 4 / Povestea Jucăriilor 4, Regia John Lasseter, John Cooley, animaţie, 89 minute, dublat în limba română.
Woody şi gaşca veselă sunt, de data aceasta, jucăriile lui Bonnie, o fetiţă care se pregăteşte să meargă la grădiniţă şi se luptă cu temerile specifice acestei tranziţii. Iar când o nouă jucărie, pe nume Forky, se alătură găştii lui Woody, o călătorie alături de prieteni dezvăluie cât de mare şi necunoscută poate fi lumea pentru o jucărie.

7 septembrie 2021
Ora 20:00 - Micul Prinţ, Regia Mark Osborne, animaţie, 108 minute, dublat în limba română.
Mark Osborne vine cu prima adaptare animată a legendarei capodopere a lui Antoine de Saint-Exupéry, Micul Prinţ. Eroina povestirii este Fetiţa pe care mama sa o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În acest proces intervine un vecin cumsecade, dar cam excentric, Aviatorul. Acesta îi prezintă micuţei sale prietene o lume extraordinară, în care totul este posibil. Este lumea pe care i-a prezentat-o, la rândul său, Micul prinţ.

8 septembrie 2021
Ora 20:00 - Dumbo, Regia Tim Burton, animaţie, 112 minute, dublat în limba română.
Filmul urmăreşte aventurile extraordinare ale lui Dumbo, un elefant neobişnuit. Holt Farrier, un veteran de război şi fost star al circului, îşi găseşte viaţa întoarsă cu susul în jos atunci când se întoarce din război. Proprietarul circului, Max Medici, îl invită pe Holt şi pe copiii săi, Milly şi Joe, să aibă grijă de un elefant nou-născut ale cărui urechi supradimensionate îl fac obiectul ridiculizării într-un circ deja zbuciumat. Dar când ei descoperă că Dumbo poate zbura, circul are parte de o revenire incredibilă.

9 septembrie 2021
Ora 20:00 - Trolii, Regia Walt Dohrn, Mike Mitchell, animaţie, 92 minute, dublat în limba română.
Filmul transportă publicul către o lume colorată şi minunată populată de Troli extraordinar de optimişti, care dansează şi cântă continuu şi de Bergenii de un pesimism comic, care sunt fericiţi numai când au Troli în stomac. După ce familia Bergen invadează satul Trolilor, Poppy, cel mai vesel Trol, şi prea-prevăzătorul şi ţâfnosul Branch, pleacă într-o călătorie, încercând să-şi salveze prietenii.

10 septembrie 2021
Ora 18:00 - 20:00 - Spectacol de jonglerii
Ora 20:00 - Mary Poppins revine, Regia Rob Marshall, live-action, 130 minute, dublat în limba română.
Michael şi Jane au crescut şi sunt adulţi. Michael, cei trei copii ai săi şi menajera lor, Ellen (Julie Walters), locuiesc pe strada Cherry Tree Lane. După ce Michael suferă o grea pierdere personală, enigmatica dădacă Mary Poppins (Emily Blunt) reintră în viaţa familiei Banks şi, împreună cu veşnic optimistul aprinzător de felinare stradale Jack (Manuel Miranda), îşi foloseşte abilităţile magice unice pentru a ajuta familia Banks să redescopere bucuria şi uimirea care lipseau din viaţa lor. Pentru asta, Mary Poppins le face cunoştinţă copiilor cu câteva personaje caraghioase şi amuzante, inclusiv cu excentrica ei verişoară Topsy (Meryl Streep).

11 septembrie 2021
Ora 11:00 - 20:00 - Kids Fair - târg de meşteşugari
Ora 18:00 - 19:00 - Atelier de actorie Paul Grec, actor şi regizor (20 copii, + 07 ani)
Ora 18:00 - 20:00 Spectacol de pantomimă
Ora 20:00 - Song of the Sea / Cântecul Mării, Regia Tom Moore, subtitrat, animaţie, 93 minute.
Tom Moore, regizorul nominalizat şi în 2009 la Premiile Oscar pentru animaţia The Secret of Kells, revine cu o poveste inspirată de creaturile mitice din folclorul irlandez numite selkies - oamenii care devin foci atunci când intră în mare.

12 septembrie 2021
Ora 11:00 - 20:00 - Kids Fair - târg de meşteşugari
Ora 18:00 - 19:00 - Atelier de actorie Paul Grec, actor şi regizor (20 copii, + 07 ani)
Ora 20:00 - Mune, Gardianul Lunii, Regia Benoît Philippon, Alexandre Heboyan, animaţie, 85 minute, dublat în limba română.
Într-un univers în care ziua şi noaptea se află sub atenta grijă a unor gardieni legendari, Mune, un mic spiriduş al nopţii, este ales să devină Gardianul Lunii, spre surprinderea tuturor. În ciuda unei staturi deloc impunătoare şi a lipsei sale de experienţă în coordonarea unei echipe, simpaticul personaj trebuie să ghideze Luna în noapte şi să vegheze asupra Lumii Viselor. Însă când novicele şi inocentul Mune pierde Luna din greşeală, echilibrul planetei este în pericol, iar Soarele cade în mâinile lui Necross, lordul lumii subterane. Întreaga planetă se scufundă în întuneric.

Informaţiile despre eveniment şi programul sunt disponibile pe www.kinodiseea.ro şi https://www.facebook.com/kinodiseea



Kinodiseea aduce în 2021, în premieră, o latură nou-nouţă dedicată tuturor piticilor şi părinţilor, KinoKidsFair, târgul de designeri şi producători locali de produse delicioase şi sănătoase de gustat sau de luat acasă. Cărţi, haine, jucării educative, dulciuri, îngheţată artizanală şi multe surprize îi aşteaptă pe vizitatori în weekendurile 4 - 5 şi 11 - 12 septembrie 2021, de la 10:00 la 20:00, la KinoKidsFair.

Accesul la toate activităţile din cadrul ediţiei în aer liber este gratuit, însă încurajăm participanţii să "achite" accesul prin minimum 10 capace de plastic, pe care le vom dona către Asociaţia Capace cu suflet; Asociaţia colectează capace încă din 2013 şi le revalorizează pentru a ajuta mici cauze umanitare, protejând în acelaşi timp natura.

De aceea, accesul în spaţiul de eveniment se face cu respectarea măsurilor în vigoare, de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi este condiţionat de efectuarea triajului observaţional, de furnizarea datelor personale în cazul unei eventuale anchete epidemiologice dar şi de prezentarea unuia dintre următoarele documente: dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, care să releve faptul că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; dovada că persoanele care doresc să participe la eveniment se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Eveniment organizat de: Asociaţia Culturală Metropolis, co-finanţat de Primăria Sectorului 2.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Itsy Bitsy, AGERPRES, Caţavencii, Zile şi Nopţi, Romania Journal, Click! pentru femei, Spotmedia, IQads, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, LiterNet, Cinemap, Revista Atelierul, PRwave, IQool, bookblog.ro, 4arte.ro, Goingout, Bucharest Guide, Pro Bucureşti, AARC, filme-carti.ro, MovieNews, Qbebe, suntparinte.ro, acasa.ro, Munteanu, Smark.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus