octombrie 2021
Săptămâna Teatrului Tânăr, Buzău, 2021
Cea de-a VIII-a ediţie a festivalului Săptămâna Teatrului Tânăr, organizat de Teatrul "George Ciprian" din Buzău, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, s-a încheiat duminică, 3 octombrie 2021. Evenimentul s-a bucurat de un real succes, în contextul pandemic, buzoienii revenind cu încredere şi bucurie la teatru.

Devenit un reper în rândul evenimentelor buzoiene, Săptămâna Teatrului Tânăr a reuşit şi la ediţia din 2021 să aducă în atenţia spectatorilor tinere talente. Programul a inclus o selecţie diversificată, cu montări de la teatre din Bucureşti şi din ţară, după autori clasici sau contemporani. Închiderea a avut loc duminică seara, 3 octombrie 2021, cu reprezentaţia spectacolului Gâlcevile din Chioggia după Carlo Goldoni, regia Vlad Trifaş, producţie a Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, încheiată cu rânduri de aplauze şi urale.

Nu au lipsit nici spectacolele pentru copii, ale căror reprezentaţii au avut loc în weekend, la sala Consiliului Judeţean Buzău. Vremea bună a ţinut cu festivalul, astfel încât numeroşi părinţi şi prichindei au ieşit din casă sâmbătă şi duminică, venind să descopere montările Asociaţiei Culturale pentru Educaţie prin Artă, realizat de Oana Răsuceanu. Sala a răsunat de glasurile copiilor, de expresii de uimire şi încântare, dar şi de aplauzele energice ale celor mici.

Păstrând tradiţia, festivalul a oferit oportunitatea liceenilor să devină parte din echipă, în calitate de voluntari. Peste 70 de adolescenţi au făcut parte din capitolul numărul opt al poveştii Săptămâna Teatrului Tânăr. Cei mai curajoşi dintre ei au dansat pe străzile din Buzău, în faţa teatrului, la mall, în curtea şcolii sau chiar pe trecerea de pietoni, anunţând evenimentul prin intermediul unui flashmob coordonat de actriţa Mihaela Mardare. Voluntarii doritori au avut şansa de a se înscrie şi de a participa la un atelier de teatru condus de actorul Cosmin Pană şi desfăşurat în incinta Teatrului "George Ciprian".

Săptămâna Teatrului Tânăr reprezintă o invitaţie de a descoperi spiritul tânăr din spectacolele de teatru, de a promova şi de a aduce la rampă creatori tineri şi talentaţi, dar şi de a crea contextul favorabil întâlnirii dintre adolescenţi şi mediul artistic. Răspunsul spectatorilor, de la cei mai mici la cei mai mari, a fost întotdeauna favorabil, demonstrând faptul că buzoienii iubesc într-adevăr teatrul.

Eveniment organizat de Teatrul George Ciprian, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.
Partenerii festivalului au fost ElcarGid şi TransBus.