noiembrie 2021
Psihopatos
Premiera spectacolui Psihopatos, în regia lui Norbert Boda, va avea loc în zilele 11, 12, 14 şi 15 noiembrie 2021 de la ora 19:00 la Teatrul Apropo (str. Dimitrie Pompeiu nr. 8, Pipera). Există două versiuni ale spectacolului, una feminină şi alta masculină. Intrarea va fi gratuită.

Doi ucigaşi în serie, foşti îndrăgostiţi, se reunesc pentru a da o ultimă lovitură, însă lucrurile nu se desfăşoară conform planului şi cei doi ajung să se confrunte cu cel mai mare nemesis: condiţia lor de psihopaţi. Trecutul lor bolnav este pus sub lupă în faţa spectatorilor, iar starea lor mentală devine un mijloc principal de entertainment. Piesa este o deconstrucţie a divertismentului legat de psihopaţi, un spectacol care interacţionează şi analizează (în direct) relaţia spectatorilor cu aceşti criminali în serie.

Spectacolul Psihopatos este atât o comedie neagră, cât şi o tragedie existenţială despre un cuplu de psihopaţi. Spectacolul îşi propune să analizeze impactul divertismentului cu psihopaţi în mentalul colectiv al societăţii contemporane. Una dintre întrebările esenţiale pe care proiectul le ridică este: consumul de divertisment cu psihopaţi încurajează comportamentul de acest tip? Personaje precum Joker, Ted Bundy sau Hannibal Lecter pot ajunge idolii unei generaţii? Pot fi înţeleşi? Compătimiţi?

Cele două distribuţii ale spectacolului sunt formate din actori bucureşteni, absolvenţi ai Facultăţilor de teatru din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Sibiu. Alexandru Chindriş / Alexandra Spătărelu şi Vlad Galer / Geo Vişan, prin interpretarea lor, vor provoca spectatorii la exprimarea de opinii, îi vor incita cu subiecte controversate şi îi vor amuza cu situaţii delicioase.

Din echipa artistică fac parte:
Regia şi dramaturgia - Norbert Boda
Scenografia - Clara Pop
Asistent Regie - Nicole Burlacu
Asistent Scenografie - Mădălina A. Mihai
Consultant Artistic - Andra Sultan
Coloana Sonoră - Niko Becker
Afiş - Cătălin Asanache

Vă invităm la un spectacol provocator, prin care psihicul uman este pus la încercare.
Intrarea la spectacol este gratuită. Totuşi, pentru a păstra normele sanitare în vigoare, accesul în sala de spectacol se va face exclusiv cu Certificatul Verde sau un test PCR valid. Rezervările se pot face la unul din numerele: +40 754 295 977 / +40 748 863 815.

Proiectul este susţinut de Asociaţia Ţais în colaborare cu Teatrul Apropo şi este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
De: Norbert Boda Regia: Norbert Boda Cu: Vlad Galer, Geo Vişan, Alex Chindriş, Alexandra Spătărelu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus