decembrie 2021
Cadoul de Crăciun
Filmul Cadoul de Crăciun în regia lui Bogdan Mureșanu, primul film românesc de scurtmetraj selectat pe lista scurtă de zece titluri la Oscar 2020, va fi disponibil gratuit, exclusiv online, pe canalul Arhivei TVR, din 26 decembrie 2021, de la ora 11:00, timp de 24 de ore.

Sub bagheta lui Bogdan Mureșanu, care semnează scenariul și regia filmului, se desfășoară o comedie neagră, pornită de la scrisoarea unui copil pentru Moș Crăciun și care transformă o seară liniștită într-o poveste de groază.

Cadoul de Crăciun aduce o perspectivă microscopică asupra unei zile istorice, mai precis asupra ultimelor ore ale regimului Ceaușescu. Este însă și un film despre frica absurdă din dictatură și cum ea se dezvoltă, până la paranoia, în relațiile de familie dintr-un mic apartament de cartier bucureștean.


Regia și scenariul sunt semnate de Bogdan Mureșanu, cu: Adrian Văncică, Luca Toma, Ioana Flora, MIrcea Andreescu, Gabriela Hamzescu, imaginea Tudor Platon, montajul Andrei Bălășoiu și Lorent Morel, decorurile Dan Samoilă și Ramona Vârtosu. Producatorii sunt Vlad Iorga, Bogdan Mureșanu, Victor Dumitrovici, Dan Burlac, Kinotopia. Proiectul este realizat cu sprijinul CNC, co-produs de TVR și Commitet.

Producția cinematografică, care are o durată de 23 minute, va putea fi vizionată online, gratuit, 24 de ore, începând din 26 decembrie ora 11:00 până pe 27 decembrie ora 11:00, pe canalul YouTube al Arhivei TVR.

Filmul de scurtmetraj Cadoul de Crăciun încheie seria duminicilor dedicate producțiilor de film independente sprijinite de TVR, însă programul exclusiv online pentru iubitorii de filme va continua și în 2022.

Regia: Bogdan Mureşanu Cu: Adrian Văncică, Luca Toma, Ioana Flora, Mircea Andreescu, Gabriela Hamzescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus